Rezultati 19. kroga 3. SNL-sever
Dravograd tesno premagal Pohorje, remi v Konjicah


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Napoved, da bo imel Dravograd v Pohorju izjemno zahtevnega nasprotnika, se je izkazala za pravilno. Dobrih 200 gledalcev, koliko se jih je zbralo na dravograjskem stadionu, je imelo kaj videti. Padlo je kar 7 zadetkov, zmaga pa je na njihovo veselje ostala doma. Gostje so pričeli silovito in že po 14-ih minutah vodili z 0:2, ko sta zadetka dosegla Fideršek in Fridrih. Domači so rabili kar nekaj časa, da so se pobrali od uvodnega šoka, a še pred iztekom prvega polčasa preko Adomaka in Vrabiča uspeli rezultat izenačiti. Tudi v nadaljevanje so bolje vstopili Rušani, ki so znova povedli v 52. minuti, ko je svoj drugi zadetek dosegel Fridrih. Domači so tudi tokrat uspeli odgovoriti in najprej v 78. minuti preko Rožeja izenačiti, v 85. pa z zadetkom Stefanović prvič na srečanju povesti in to prednost zadržati vse do konca.
Derbi dravinjske doline v Slovenskih Konjicah, med domačo Dravinjo in gosti iz Zreč, se je končal z delitvijo točk, gledalci pa so oba zadetka videli v prvih 45-ih minutah. Povedli so gostje, ki so povedli v 7. minuti z zadetkom Brdnika, tik pred iztekom polčasa pa je za izenačenje zadel Gaber. Že v 7. minuti nadaljevanja so domači ostali brez izključenega kapetana Čerenaka, kljub temu pa so do konca uspeli odbiti vse poskuse gostov, da bi prišli do vodstva in uspeli zadržati 1:1.
Tokratno nedeljsko dopoldne je bilo uspešno za videmsko ekipo, ki je z zmago nad Pesnico vknjižila prve spomladanske točke. Domači so do zmage prišli v zadnjih 5-ih minutah 1. polčasa, ko sta zadetka dosegla Zdovc in Krajnc. V nadaljevanju so kontrolirali potek srečanja, ohranili prednost in se na koncu zasluženo veselili prvega letošnjega kompleta treh točk.
V preostalem nedeljskem srečanju 19. kroga sta se Šmartno in celjski Šampion razšla z najmanj zanimivim rezultatom za gledalce, ki so bili prikrajšani za zadetke. Nekoliko bolj zadovoljni s točko so Šmarčani, za katere je to sploh prva spomladanska točka.
Zapisniki 19. kroga 3. SNL-sever
FOTO GALERIJA: Dravinja – Zreče (Foto: Danilo Vezjak Sports Photography)