Rezultati 18. kroga 3. SNL-vzhod
Visoki zmagi Odrancev in Beltincev, na goričkem derbiju remi

Gorički derbi kroga med Gradom in Tromejnikom je bil zelo dobro obiskan, saj se je zbralo kar 600 gledalcev.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Z nedeljskimi tekmami je padel zastor pod 18. krog 3. SNL-vzhod. Na vrhu spremembe ni, se pa situacija pod samim vrhom ostri iz kroga v krog. Za to so poskrbele tudi tekme tega. Gledalci so videli veliko zadetkov. Poglejmo, kaj se je dogajalo na posamezne prizorišču.
Bakovci so že v soboto zabeležili nov prvenstveni poraz. Tokrat so jih na domačem igrišču premagali njihovi sosedje iz Murske Sobote, ekipa NŠ Mure. Slednjim je zmaga po porazu z Nafto prišla še kako prav in nekaj več samozavesti vsekakor obstaja. Srečanje je bilo odločeno v drugem polčasu, ko sta v polno merila Lacroce v 65. minuti iz 11m, ter Barbarič minuto pred koncem rednega dela. S to zmago je Mura zadržala 6. mesto, medtem ko so Bakovci še naprej na predzadnjem mestu.
Drugo sobotno srečanje je bilo odigrano v Lendavi, kjer so gostovali Črenšovci in tekmo odlično začeli, ter preko Kocipra v 38. minuti povedli, ter z vodstvom odšli na odmor. V nadaljevanju so Lendavčani prikazali povsem drug obraz in prek Hrvata Kuhte v 55. minuti izenačili in z golom Zagorca v 67. minuti tudi povedli. Gostje so v 77. minuti preko Törnarja prišli do izenačenja in tako je ostalo do izteka 90. minute. Lendavčani so tako zdrsnili za mesto na lestvici, Črenšovci pa so še naprej 12., a prednost pred zasledovalcema se veča iz kroga v krog.
Ostale tekme so bile odigrane v nedeljo, na nekaterih igriščih pa je bilo doseženih zares veliko zadetkov. Čarda se je doma znesla nad Turniščem in zmagala s 5:1. Za domačine so v polno zadeli Korpič in Škerlak v 1., ter Bencik, Recek in Roškar v 2. polčasu. Visok poraz gostov je ublažil Horvat. Turnišče si je tako po prisrčni zmagi nad Rakičanom privoščilo visok poraz, Čarda pa z zmago beži začelju lestvice in še naprej zaseda 10. mesto.
Rakičan beleži prvo spomladansko zmago, saj je premagal Bistrico. Srečanje je bilo odigrano na Bistrici, saj je bila jeseni tekma zaradi poplav odigrana v Rakičanu. Rakičan je z zadetki Godvajsa in Jančarja vodil že ob polčasu, v nadaljevanju je zadetek dodal še Gruškovnjak. Edini domači strelec je bil Graj, kaj več pa tokratnim »gostom« na domačem terenu ni uspelo. Sredi 75. minute so ostali na zelenici zgolj z deseterico, saj je rdeči karton zaradi grobe igre prejel Lazar.
Prave strelske vaje so imeli vodilni Odranci, ki so v Lipi gostili zadnjeuvrščeno Serdico. »Strelske vaje« je imel pravzaprav Gostan, ki je mrežo gostov zatresel kar 5x, od tega 1x iz 11m. Zadetka sta prispevala še Jerebic in rezervist Smej, medtem ko je za goste zadel Kovač. Poleg visokega vodstva so imeli Odranci še precej zrelih priložnosti za še višjo zmago in vloga favorita je bila upravičeno izpolnjena. S to zmago pa se viša tudi njihova prednost na lestvici na 6 točk.
Podobno vajo so doma ponovili Beltinci, ki so visoko s 5:1 premagali Ljutomer. Najboljši strelec lige, Tkalec, je tokrat prispeval 3 zadetke, domačini pa so že 1. polčas dobili s 3:0, saj je zadetek dodal tudi Maroša. Panič je sicer v nadaljevanju uspel rezultat znižati, ampak domači so dodali še dva (enega je prispeval Krauthaker) in se tako zasluženo veselili visoke zmage, ki jih pelje tik pod vrh, na 2. mesto.
Gorički derbi kroga med Gradom in Tromejnikom je bil zelo dobro obiskan, saj se je zbralo kar 600 gledalcev. Domačini so že v uvodni minuti povedli prek Krpiča in dolgo časa je kazalo na domače zmagoslavje. V 70. minuti pa so gostje izenačili prek Sukiča in ekipi sta si razdelili po točko. Ta scenarij pa trenutno najbolj ugaja Odrancem, ki so tako povečali svojo prednost na razpredelnici. (Dejan Čurič)
Zapisniki 18. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php