Rezultati 18. kroga 3. SNL-vzhod
Še drugi poraz Odrancev proti Polani, Radgona do prve prvenstvene zmage


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

S tekmami 18. kroga 3. SNL-vzhod je za nami 2/3 prvenstva, po katerem prvo mesto zasedajo Odranci, ki imajo z enakim številom točk kot ekipa Grada na vrhu boljši medsebojni izplen. Odranci so izgubili na dvoboju kroga v Veliki Polani, kjer je obračun pospremilo kar 500 gledalcev. Grad je zmagal v Turnišču, Radgona pa si je prvo prvenstveno zmago priigrala proti Hotizi. V Kuzmi uspešni Črenšovci. Poglejmo podrobnejše dogajanje.
Radgona si je proti Hotizi priigrala prvi celoten komplet točk v tej sezoni. Za razliko od prvega dela, se je tekma lomila v nadaljevanju. Povedli so gostje z golom Koudile v 61. minuti, a so domačini 8 minut zatem odgovorili z zadetkom Kranjca. V 71. minuti je domačine v vodstvo popeljal Bračič, Divjak pa je z golom v 82. minuti skorajda potrdil domačo zmago. Poraz gostov je ublažil Fanedl z golom v 86. minuti, v 91. minuti pa je glavni sodnik Šorli podelil kar 3 rdeče kartone. Na domači strani sta ju prejela Tilen in Jan Klobasa, pri gostih pa Roland Polareczki. Kljub infarktni končnici je zmaga ostala v Radgoni, ta pa je sploh prva v tej sezoni.
Prleški derbi kroga se je v Ljutomeru zaključil z zmagoslavjem gostov iz Veržeja, ki so slavili z 1:2. Domačini so že v 12. minuti na igrišču ostali brez izključenega Kramarja, kar je vplivalo na nadaljnji potek igre. A kljub igralcu manj, so domačini povedli z golom Tilna Nemca v 53. minuti. Izenačenje je sledilo 13 minut pozneje, ko je bil uspešen Lugonjić. Tekma se je dolgo »lomila« in epilog dobila v 86. minuti, ko je domačega vratarja Mlinariča premagal Admir Đono in zapečatil usodo prleškega derbija. Ljutomer je kljub porazu ostal na 3. mestu.
Črenšovci so slavili še drugič zapored, tokrat na gostovanju v Kuzmi pri ekipi Tromejnika. Gostje so tekmo odločili krepko v sklepni fazi tekme. Najprej je v 86. minuti v polno meril Luka Virag, nato pa še v 90. minuti Luka Graj. Časa za spremembo je bilo pri domačinih precej premalo in sledila je nova zmaga Črenšovcev, ki so s tem ohranili 6. mesto po dveh periodah prvenstva.
Grad ni dovolil presenečenja na gostovanju v Turnišču in se z novo zmago na vrhu izenačil z Odranci. Tekmo je v celoti odločil Damir Fujs, ki je z goloma v 7. in 78. minuti Grad popeljal do nove prvenstvene zmage in skoka na sam vrh razpredelnice, kjer je točkovno izenačen z ekipo Odrancev.
Polana je na domači zelenici še drugič v tej sezoni ugnala vodilne Odrance. Tekmo je pospremilo kar 500 gledalcev, ki so videli 3 zadetke in veliko število zapravljenih priložnosti. Domačini so povedli in tudi dobili 1. polčas z golom Lotriča v 13. minuti. Domače vodstvo je bilo podvojeno v 66. minuti, ko je napako gostov izkoristil Marcel Horvat. Gostje so sicer v 78. minuti rezultat znižali prek Vinkoviča iz 11m, za kaj več pa je zmanjkalo časa in tudi športne sreče. Je pa bila tekma nasploh napeta in polna priložnosti na eni in drugi strani.
Po 2/3 tekmovanja so tako na vrhu Odranci z istim številom točk, a boljšim medsebojnim izplenom, kot drugouvrščeni Grad. Sedaj se prvenstvo nadaljuje po sistemu »zadrge«, kjer bo v 19. krogu imelo prvih pet ekip prednost domačega igralca. Pari 19. kroga so tako: Odranci – Radgona, Grad – Hotiza, Ljutomer – Tromejnik, Polana – Turnišče in Veržej – Črenšovci. (Dejan Čurič)
Zapisniki 18. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Avto Rajh Ljutomer – Veržej (Foto: www.pomurec.com; Andrej Copot)