Rezultati 17. kroga 3. SNL-vzhod
Remi na derbiju v Odrancih, gorički derbi Gradu


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Osrednje dogajanje tokratnega kroga je bilo v Odrancih, kjer je vodilna ekipa gostilna najbližjega zasledovalca, ekipo Avto Rajh Ljutomera in se s prleškim predstavnikom razšla brez zmagovalca. Remi je na nek način izkoristil Grad in se z zmago nad Tromejnikom točkovno izenačil z ekipo Ljutomera. Drugi zaporedni poraz je doživela Polana, tokrat na gostovanju v Črenšovcih, remi tudi na Hotizi, brez točk pa vnovič Radgona. Poglejmo podrobnejše dogajanje 17.kroga.
Polana je po domačem porazu proti Gradu še drugič zapored ostala brez točk. To pot so klonili na gostovanju v Črenšovcih, kjer je domača zasedba pred 300 gledalci pokazala več želje in borbe, ter slavila z 2:0. Najprej je mrežo Polane sredi 34. minute zatresel Graj, vodstvo domačinov pa je sredi 85. minute podvojil Krauthaker. Domačini so imeli še nekaj priložnosti tudi za višjo zmago, gostje so zapravili strel z bele točke in ostalo je pri zmagi Črenšovcev z 2:0. Za Polano je to druga zaporedna ničla.
Veržej je doma z identičnim rezultatom premagal Radgono, ki tako še naprej ostaja na zadnjem mestu in je tudi edina ekipa brez zmage v dosedanjem poteku prvenstva. Že v 8. minuti si je Strajnšak zatresel lastno mrežo, na povišanje vodstva pa je 100 gledalcev v veržejski čistini moralo čakati vse do 84. minute, ko je Sorko dokončno zapečatil nove veržejske točke.
V Hotizi je na dvoboju proti Turnišču dolgo kazalo na zmagoslavje gostov, saj je v 29. minuti mrežo domačih zatresel Lazar. Toda domača potrpežljivost in želja vsaj po točki je bila izplačana v zadnji minuti rednega dela, ko je izenačenje zadel Polareczki in ekipi sta se razšli z delitvijo točk.
Grad si na goričkem sosedskem derbiju ni dovolil presenečenja in domačini so slavili proti Tromejniku. Domačine je v vodstvo tik pred odhodom na odmor popeljal Dejan Belna, mreža Tromejnika pa se je še drugič zatresla sredi 68. minute, ko je bil uspešen Bernjak, kar je bilo povsem dovolj za nove točke domačinov, ki so spet v igri za 1. mesto na razpredelnici.
Derbi kroga med Odranci in Avto Rajh Ljutomerom je pospremilo 300 ljubiteljev nogometa. Prvi del igre so dobili gostje, ki so sredi 38. minute povedli z golom Paniča. Odgovor domačinov je prišel sredi 66. minute, ko je izenačil Čuk. Domačini so nekaj minut pozneje spet zadeli, a iz prepovedanega položaja, ter ofenzivno lovili preobrat. V izdihljajih tekme bi lahko zadeli tako eni kot drugi, a ostalo je pri remiju in delitvi točkovnega plena. (Dejan Čurič)
Zapisniki 17. kroga 3. SNL-vzhod

FOTO GALERIJA: Odranci – Avto Rajh Ljutomer (Foto: Patrik Kociper, www.pomurec.com)