Rezultati 17. kroga 3. SNL-vzhod
Nafti prestižna zmaga nad Muro

Oči pomurskega nogometa so bile tokrat uprte v murskosoboško Fazanerijo, kjer je potekal derbi Mura – Nafta. Na tribunah se je zbralo okrog 500 gledalcev, ki so spremljali precej razgibano nogometno predstavo.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Nogometaši v vzhodni skupini 3. SNL so bili ta konec tedna zaradi odpovedanega 16. kroga na delu šestnajstič v sezoni. Igrale so se tekme 17. kroga, med njimi nekaj sila zanimivih derbijev. Krog je zaznamoval derbi Mura-Nafta, nasplošno pa precej dober obisk na tribunah. Poglejmo dogajanje.
V soboto sta bila odigrana obračuna v Črenšovcih in Ljutomeru. Črenšovci so na domačih tleh gostili ekipo Čarde, ki je domačinom pravzaprav direkten konkurent na lestvici. Mestom primerno sta se ekipi razšli z delitvijo točk. Domačini so hitro, sredi 13. minute, prek Hozjana povedli in skorajda do izteka igralnega časa je kazalo na domače zmagoslavje. Toda v 83. minuti so gostje prek Korpiča izenačili in si tako na gostovanju priigrali svojo drugo spomladansko točko. Domačini so jih spomladi zbrali štiri.
Razočaranje kroga je definitivno Grad, ki si je po rahlem spodrsljaju na Bistrici v 15. krogu, ko so osvojili točko, tokrat privoščil grenak poraz v Ljutomeru. Gostom je sicer nekaj igralcev manjkalo, kar pa ne opraviči rezultata. Prek Jelena so v 14. minuti povedli domačini in že v 2. minuti ostali brez Rakovca, ki je prejel rdeči karton. Toda domačine to ni zmotilo, ki so v 2. delu dodali še dva zadetka. V 60. minuti je zadel Panič, Buček Huber je sicer v 75. minuti znižal domače vodstvo, končni rezultat pa je v 80. minuti postavil Kotnik in tako zapečatiti boleč poraz Grada, ki se je vsaj začasno poslovil od 2. mesta na lestvici.
Vseh preostalih 5 tekem je bilo odigranih v nedeljo.
Serdica se je že v dopoldanskem terminu udarila s favoriziranimi Beltinci in bila daleč od presenečenja. Gostje so bili pač premočan nasprotnik in zasluženo zmagali. V polno so merili Maroša in Tkalec v 1., ter povratnik Vogrinec v nadaljevanju obračuna. Beltinčani so sedaj popolnoma blizu najboljših, medtem ko Serdica še naprej zaseda zadnjo pozicijo v ligi.
Oči pomurskega nogometa so bile tokrat uprte v murskosoboško Fazanerijo, kjer je potekal derbi Mura – Nafta. Na tribunah se je zbralo okrog 500 gledalcev, ki so spremljali precej razgibano nogometno predstavo. Manjkali niso niti navijači enih in drugih, ki so poskrbeli tudi za nekajminutno prekinitev tekme, katero je z edinim zadetkom, na razočaranje domače publike, v 91. minuti odločil Adrian Lazslo Pentek in tako Lendavčanom priigral 3 pomembne točke.
Tromejnik je po bolečem porazu s Črenšovci tokrat doma premagal Bakovce. Obakrat je v polno meril Karnet, od tega enkrat iz 11m. Poraz gostov je sicer ublažil Marič, toda več ni šlo. Bakovci tako še naprej ostajajo v enaki coni kot Serdica, Tromejnik pa se je z zmago povzpel na 2. mesto.
Lepo obiskan je bil tudi sosedski dvoboj med Bistrico in Odranci, kjer se je zbralo okrog 400 ljubiteljev nogometa. Le ti so videli lepo predstavo Odrancev, ki so domačega vratarja Vučka premagali kar štirikrat, od tega trikrat že v 1. delu igre. Blestel je Žnidarič z dvema zadetkoma, po enega sta prispevala izkušeni Gostan in novinec Murat. Domačini so sicer imeli nekaj priložnosti v 1. delu, gostje pa bi lahko v nadaljevanju še dodatno povečali zmago, a je ostalo pri 0:4. Odranci so tako sedaj trdno na 1. mestu, njihova prednost pred sedaj drugouvrščenim Tromejnikom znaša 4 točke.
Očitno se ponovno prebuja Turnišče, ki je doma presenetljivo odpravilo Rakičan, ki je očitno »v rahli« rezultatski krizi. Povedli so sicer gostje prek Sečka v 12. minuti, a domačini so prek Lutarja že minuto kasneje izenačili. V 2. polčasu so vodstvo kar dvakrat povečali z goloma Bunderle in Korena, gostje pa so poraz uspeli ublažiti prek Godvajsa, ki je v 84. minuti zadel iz 11m. Gostje so srečanje končali z deseterico igralcev, saj je drugi rumeni in posledično rdeči karton v 87. minuti prejel Kosi. Rakičan s tem porazom izgublja stik z vrhom in ima sedaj 25 točk, enako kot Turnišče. (Dejan Čurič)
Zapisniki 17. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php