Rezultati 17. kroga 3. SNL-sever
Po dveh zaporednih zmagah na vrhu Dravograd


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Sobota nam je postregla z dvema tekmama 17. kroga. Zreče so vknjižile še drugo pomladno zmago, tokrat so z minimalnih 1:0 slavile proti Bistrici, za katere je to še drugi pomladni poraz. Izjemno čvrsto in izenačeno srečanje je odločil en sam zadetek, ki ga je v 75. minuti dosegel Jančič. Za Zrečane je to še ena izjemno pomembna zmaga, so v naletu in bodo izjemno težko premagljivi. Na drugi strani so Bistričani še drugič izgubili z 1:0 in prej ali slej se jim bo to vrnilo v obliki pozitivnih rezultatov.
Šampion je svoje uvodno domače srečanje oddelal z odliko in z visokih 7:2 premagal gostujočo Pesnico. Ta ni uspela ponoviti igre iz uvodnega kroga, ko je doma premagala vodilno Šmartno in je bila v tem srečanju povsem brez možnosti za pozitiven rezultat. Domači so glavnino dela opravili v prvih 45-ih minutah, ki so jih dobili s 5:0. Nadaljevanje je bilo tako močno olajšano in srečanje so rutinirano pripeljali h koncu. V domačih vrstah je blestel Torra, ki je dosegel 5 zadetkov.
Nedeljsko dopoldne je bilo rezervirano za srečanje na Vidmu, kjer so domači gostili Dravograd, ki je vpisal še drugo spomladansko zmago, medtem ko so Videmčani utrpeli še drugi poraz. Gostje so do zmage prišli po zaslugi odličnega 1. polčasa, ki so ga dobili z 0:2, zadetka pa sta dosegla Rogina v 9. in Kogelnik v 36. minuti srečanja. V nadaljevanju so se prebudili tudi domači, a jim kaj več od zmanjšanja rezultata preko Krajnca v 67. minuti, ni uspelo. Gostje so tako Videmčane na lestvici prehiteli za točko in zasedli sam vrh lestvice. K temu je jasno pripomogel tudi Mons Claudius, saj se njihovi rezultati prve tretjine priznajo, rezultati druge tretjine pa se brišejo.
Tudi Šmartno je v drugem spomladanskem srečanju utrpelo poraz, tokrat proti konjiški Dravinji. Bolje so pričeli domačini, ki so povedli v 15. minuti z zadetkom Hrastnika. Konjičani so hitro odgovorili in že v 23. minuti preko Ramšaka izenačili, v 43. pa povedli z zadetkom Čakša. Gostje so v nadaljevanje vstopili z igralcem manj, saj je v 45. minuti rdeči karton prejel Brglez. Igralca več so domači unovčili v 66. minuti, ko je izenačil Melavc. Že v naslednji minuti pa so bile moči izenačene, saj so tudi domači ostali brez izključenega Tropa. Gostje so znova vzpostavili ravnotežje in v 75. minuti vnovič povedli preko Čakša. Domači so uspeli zbrati moči, strniti svoje vrste in v 86. minuti izenačiti z zadetkom Kompana. Ko je že vse kazalo, da se bosta moštvi razšli z remijem in se je čakal le še zadnji sodnikov žvižg, pa je znova udaril Ramšak in Konjičanom priigral prestižno zmago.
Zapisniki 17. kroga 3. SNL-sever

FOTO GALERIJA: Zreče – Kety emmi Bistrica (Foto: Danilo Vezjak Sports Photography)