Rezultati 16. kroga 3. SNL-vzhod
Zmaga Grada v Polani, nove tri točke tudi za Odrance

Tekme 16. kroga 3. SNL-vzhod niso posebej spremenile razmerji na razpredelnici. Vodilna trojka je krog zaključila z novimi tremi točkami.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Tekme 16. kroga 3. SNL-vzhod niso posebej spremenile razmerji na razpredelnici. Vodilna trojka je krog zaključila z novimi tremi točkami. Vodilni Odranci so doma premagali sosede iz Črenšovcev, Grad je slavil na derbiju kroga v Polani, Ljutomer pa je po preobratu doma tesno premagal Radgono. Poglejmo podrobneje.
Radgona je odlično pričela sobotni obračun v Ljutomeru in v 15. minuti povedla z golom Sterniše. Toda Ljutomerčani so v nadaljevanju uspeli stvari postaviti na svoje mesto. Mož odločitve je bil Mario Skuhala, ki je z golom v 27. in 69. minuti poskrbel za popoln rezultatski preobrat in 10. ljutomersko zmago v sezoni, ki Prleke še naprej ohranja tik pod vrhom tretjeligaške razpredelnice.
Tromejnik je z minimalnih 1:0 dobil obračun proti Hotizi. Tekmo je sredi 81. minute odločil novinec v domači ekipi, Kutoš, kar je bilo naposled dovolj za zmago domačinov nad neposrednih konkurentom na lestvici.
V Turnišču je dolgo časa kazalo, da bo domača ekipa dobila obračun proti Veržeju. Mrežo gostov je namreč v 36. minuti zatresel Lazar, a so gostje krepko v izdihljajih tekme prišli do izenačujočega zadetka. V 94. minuti je zadetek dosegel Hanžel in ekipi sta si razdelili po točko.
Vodilna ekipa lige, Odranci, je na domači zelenici premagala sosede iz Črenšovcev. Prvi del igre so domačini dobili z minimalnih 1:0 po zadetku Legena sredi 44. minute. V nadaljevanju se je z zadetkoma v 60. in 84. minuti izkazal Luka Pihler in zagotovil svoji ekipi nove tri točke, kar Odrance še naprej ohranja na samem vrhu razpredelnice.
Derbi kroga je v Veliki Polani dobila ekipa Grada, ki je slavila z golom Dejana Belne v 9. minuti. Glavni sodnik srečanja Tadej Mežnar je v nadaljevanju pokazal kar tri rdeče kartone. V 75. minuti je na strani gostov karton rdeče barve prejel Potočnik, v 93. minuti pa sta pod predčasno prho morala na domači strani tudi Polajžer in Jakšič. Grad z zmago na derbiju ostaja v boju za sam vrh, Polana ostaja pod njim na 4. mestu. (Dejan Čurič)
Zapisniki 16. kroga 3. SNL-vzhod

FOTOGALERIJA: Odranci – Črenšovci (Foto: Matej Kranjec, www.pomurec.com)