Rezultati 15. kroga Štajerske lige
Remi na derbiju v Ravnah, Mons razbil Radlje

Na derbiju v Ravnah na Koroškem med domačim Fužinarjem in gosti iz Črne, Peco, se je zbralo dobrih 500 gledalcev, ki so imeli kaj videti, prikrajšani so bili le za zadetke.

Na derbiju v Ravnah na Koroškem med domačim Fužinarjem in gosti iz Črne, Peco, se je zbralo dobrih 500 gledalcev, ki so imeli kaj videti, prikrajšani so bili le za zadetke. Čeprav so bili domači pred srečanjem izraziti favoriti, pa se je še enkrat več izkazalo, da so lahko derbiji nepredvidljivi in, da na takšnih tekmah ne velja gledati na položaj na lestvici.
Tudi drugi derbi tega kroga v Štorah se je končal z najmanj popularnim rezultatom 0:0. S točko so lahko bolj zadovoljni domači, ki so celoten drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je bil v 44. minuti izključen Korun. Gostje so sicer skušali priti do vseh treh točk, a je izkušena domača obramba uspela odbiti vse napade in ohraniti mrežo vratarja Urha nedotaknjeno.
Limbušani so v obračunu s Šoštanjem prišli do svoje druge zmage v prvenstvu, medtem ko so gostje še drugič zapored izgubili. Velik del k zmagi domačinov so prispevali kar gostje sami, saj z igralcem manj (v 37. minuti je bil izključen Stojakovič) enostavno niso bili več konkurenčni. Domače je v vodstvo popeljal Nedižavec, za povišanje pa je v 60. minuti poskrbel Pisanec. Gostje so pred koncem srečanja zaostanek sicer zmanjšali, a za kaj več je zmanjkalo časa.
Rogatčani nadaljujejo s svojimi odločnimi predstavami. Po suvereni zmagi nad Pesnico, so tokrat v domačem obračunu pometli z Radeljčani. Skozi vseh 90 minut so bili boljši nasprotnik in popolnoma nadigrali gostujočo vrsto. V vsakem polčasu so dosegli po dva zadetka, kar dovolj zgovorno govori o njihovi dominanci.
Pesnica je na gostovanju v Rušah po dveh porazih, končno prišla tudi do prve spomladanske zmage. Vse pomembno se je zgodilo v 2. polčasu, ko so tudi padli vsi zadetki. Mož odločitve je bil Ravnjak Matic, ki je v 5-ih minutah dosegel kar 3 zadetke. To je zasigurno svojevrsten rekord, saj da bi nekdo v pičlih 5-ih minutah dosegel hat-trick, je res malo verjetno. Častni zadetek za domače je dosegel Hutinski.
Tudi Zrečani so prišli do svoje prve zmage v nadaljevanju. Na gostovanju v Slovenj Gradcu so s tesnih 1:2 premagali domačo ekipo. Tudi tu se je vse pomembno zgodilo v 2. polčasu. Gostje so povedli preko Brdnika, a so domači znali odgovoriti in preko Crnjaca uspeli izenačiti. Zrečani so svojo podjetnejšo igro kronali z vodstvom v 70. minuti, ko je Klobasa zadel za 1:2. Pri tem rezultatu je ostalo tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu in Zrečani so osvojili pričakovane tri točke.
Žalčani v drugem zaporednem domačem srečanju niso uspeli priti še do ene zmage. Igra, ki je bila dovolj za zmago nad Slovenjgradčani, tokrat ni bila dovolj, da bi se premagal Lenart. Domači so bili še konkurenčni v 1. polčasu, v nadaljevanju pa so gostje z dvema zadetkoma stvari postavili na svoje mesto. Tudi, ko so ostali brez izključenega Buriana, to ni ogrozilo njihove zmage, saj so znali odbiti vse poskuse domačih, da bi prišli do pozitivnega rezultata.
Zapisniki 15. kroga ŠNL

[phpleague type=fixture id=243] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]