Rezultati 15. kroga 3. SNL-vzhod
NŠ Mura rešila primat domačinov, Odranci spet sami na vrhu

Naziv osmoljenec kroga tokrat definitivno pripada Tromejniku, ki si je po slavju v M. Soboti prejšnjo nedeljo, sedaj privoščil poraz proti Črenšovcem in ta je zelo grenkega okusa.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Drugi spomladanski krog je na tretjeligaškem vzhodu prinesel nekaj sprememb na lestvici. Zaznamovalo ga je lepo število tako rumenih, kot tudi rdečih kartonov, še najbolj pa dejstvo, da so se trije obračuni končali z neodločenim rezultatom, dva obračuna sta dobila gosta, primat domačih zmagovalcev pa je rešila soboška NŠ Mura.
Edini sobotni obračun je bil odigran v Ljutomeru, kjer je gostovala Nafta 1903. Ekipi sta si razdelili po točko, katera ima predvsem v Lendavi nekoliko večjo veljavnost, saj so gostje od 64. minute, ko je bil izključen Gerencser, igrali z 10 možmi. Oba zadetka sta padla v 2. delu igre, ko je domačine v vodstvo popeljal Panič, gostje iz Lendave pa so v 81. minuti izid izenačili prek rezervista Kovača.
Najbolj zanimiv, če ne kar derbi kroga je bil odigran v Rakičanu, kjer so gostovali Odranci. 300 gledalcev je v sončnem dopoldnevu spremljalo sicer razgibano predstavo, katero je dodatno začinil rdeči karton domačega branilca Žekša že v 24. minuti. Od takrat naprej so domačini pridno čuvali vsaj točko, skorajšnje veselje pa jim je globoko v sodnikovem podaljšku, natančneje v 92. minuti pokvaril mladi odranski rezervist Horvat, ki je odbito žogo po predložku Raduhe pospravil v domačo mrežo in Odrancem zagotovil prvi spomladanski popoln izkupiček, ter še naprej vodilno pozicijo lige.
V Serdici sta se udarila domača Serdica in gostje iz Bakovcev, predvsem za »prevlado na začelju razpredelnice«. Dolgo časa je kazalo, da bodo srečanje srečnejši končali Bakovci, saj jim je že v 28. minuti vodstvo zagotovil Lukač. Le to je vzdržalo »skoraj« do zadnjega sodnikovega žvižga, ko se je domačim ponudila priložnost, v katero se je vključil kar vratar Svetanič in premagal nasprotnega čuvaja mreže Karolija, ter poskrbel za delitev plena v Serdici, kar pa na lestvici »povsem na začelju« zaenkrat ne spremeni prav nič.
Mura je po bolečem domačem porazu proti Tromejniku tokrat strnila vrste in na domači Fazaneriji premagala Čardo. Slednji so tako kot Odrancem v prejšnjem krogu, tudi Muri nagajali skoraj skozi vso srečanje, Sobočani pa so si zmago zagotovili z zadetkoma Forjaniča v 65. in Atanasova v 83. minuti, ter se ponovno vrnili v igro za mesta pod vrhom lestvice.
Naziv osmoljenec kroga tokrat definitivno pripada Tromejniku, ki si je po slavju v M. Soboti prejšnjo nedeljo, sedaj privoščil poraz proti Črenšovcem in ta je zelo grenkega okusa. Tokrat so bile naše napovedi glede nepredvidljivosti Črenšovcev povsem resnične. Prvi polčas je bil povsem po okusu gostov, ki so polčas končali z vodstvom z 0:2, obakrat je v polno meril Kociper v 5. in 39. minuti. Vodstvo gostov je sicer Karnet znižal v 49. minuti, kaj več pa ni šlo. V nadaljevanju sta obe ekipi tekmo končali z 10 igralci. Pri domačih je v 55. minuti pordečel Andrejek, pri gostih pa v 79. minuti dvakratni strelec Kociper, kar pa spremembe rezultata ni prineslo.
Sicer ne moremo trditi, da je osmoljenec tudi Grad, a točka iz Bistrice ravno ne navdušuje. Novinec se je Gradu odlično zoperstavil. Povedli so sicer gostje prek Krpiča v 28. minuti, domačini pa so v nadaljevanju uspeli izenačiti. V 74. minuti je v polno meril rezervist Vegič in domačim tako zagotovil lepo točko, gostom pa odščipnil točke v boju z Odranci za sam vrh lige.
Turnišče v nadaljevanju prvenstva še naprej ostaja brez točk, saj so jih na njihovem terenu ugnali Beltinci. Srečanje je že v 3. minuti odločil Tkalec, kar se je pozneje izkazalo za končni rezultat obračuna. Gostje so imeli poleg tega še kopico zrelih priložnosti, da bi zmaga bila višja, a tudi 0:1 je v nogometu dovolj za zmago. Sredi 81. minute se je v taboru gostov preveč razburjal rezervni vratar Nemec in bil »nagrajen« z rdečim kartonom, kljub dejstvu da sploh ni zaigral. Vseeno to ni skalilo beltinske zmage, s katero so sedaj vse bližje vodilnim. (Dejan Čurič)
Zapisniki 15. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php