Rezultati 14. kroga 3. SNL-vzhod
Odranci povsem razbili Hotizo in postali jesenski prvak, krog št. 15 sledi spomladi

Po remiju Grada v Črenšovcih so jesenski prvak postali Odranci, ki so doma z 8:1 povsem razorožili Hotizo.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Pod streho so tekme 14. kroga 3. SNL-vzhod, ki so minile v mrzlem vremenu in prinesle spremembo na samem vrhu razpredelnice. Po remiju Grada v Črenšovcih so jesenski prvak postali Odranci, ki so doma z 8:1 povsem razorožili Hotizo. Ljutomer je doma slavil proti Turnišču, Polana pa nadigrala Veržej. Tromejnik do zmage nad Radgono v izdihljajih tekme. Poglejmo dogajanje v tokratnem nogometnem vikendu.
Črenšovci so doma odigrali precej dobro partijo proti Gradu. V 39. minuti so povedli z zadetkom Skuhale. Gostje so se v nadaljevanju pobrali in v 48. minuti zadeli za izenačenje preko Fujsa. Slednji je bil v 78. minuti izključen in do rezultatske spremembe do izteka tekme več ni prišlo. Črenšovci so se veselili zaslužene točke. Črenšovci so se sedaj točkovno izenačili z Veržejem, medtem ko Grad zaseda 2. mesto.
Tekma v Ljutomeru se je močno »lomila« vse do 63. minute. Domačini so povedli v 12. minuti z golom Paniča, a so gostje iz Turnišča že sredi 18. minute izenačili z golom Aleksandra Korena. Ob izteku prvega polčasa je Koznicov goste z golom za vodstvo popeljal na odmor. Domači odgovor je z golom Feguš Makovca sledil v 63. minuti, nakar so Prleki v 80. in 83. minuti z golom Nemca in Munde prišli do zmage, ki jih je zasidrala na 3. mestu. Turnišče je sicer na 7. mestu, a so konkurenti v spodnjem delu razpredelnice precej blizu.
Polana je nanizala še eno v seriji odličnih tekem in vknjižila novo zmago. Tokrat je doma padel, v zadnjih krogih povsem »razglašeni«, Veržej. Trdno vodstvo sta z goloma v 36. in 38. minuti že sredi prvega dela domačinom priigrala Žugelj in Marcel Horvat. Sredi 60. minute je mrežo gostov zatresel še Lotrič in zmaga Polane je bila po streho. Polana je po začetni krizi nanizala kar 22 točk brez poraza in zaseda 4. mesto. Veržej je v zadnjih krogih povsem popustil in zaseda 5. mesto, pravtako z 22-imi točkami.
Radgona je spet odlično pričela srečanje in v Kuzmi sredi 17. minute povedla z golom Pučka. Tromejnik se ni predal in v 43. minuti so domačini izenačili z golom Gregorja Bokana. V nadaljevanju so spet povedli gostje preko Divjaka v 62. minuti. Tromejnik je bil spet prisiljen loviti rezultat in še drugič izenačil v 78. minuti z golom Roka Bokana. Ko je že kazalo na delitev točk, pa je v 90. minuti Rogač še tretjič premagal vratarja gostov in Tromejniku priigral pomembne tri točke za odcep od Radgone, ki ostaja na zadnjem mestu in je edina ekipa brez zmage po jesenskem delu. Tromejnik se je sedaj točkovno izenačil s Hotizo in zaseda 8. mesto.
Odranci so se doma povsem znesli nad Hotizo, ki je med tednom odstavila trenerja Borisa Radošo. 8:1 je daleč najvišja zmaga katere koli od ekip v dosedanjem poteku prvenstva. Domači so goliado pričeli v 19. minuti, ko je zadel Casar, isti igralec je v polno meril spet sredi 22. minute. Za 3:0 je v 30. minuti zadel Tadej Čuk, nato pa je v razmaku 3 minut bil uspešen še Vinkovič. Domačo prevlado je v 35. minuti z golom presekal Polareczki. V nadaljevanju se je situacija iz prvega dela nadaljevala. Za 6:1 je v 51. minuti zadel Pihler, v 56. minuti pa je Ftičar zatresel še lastno mrežo. Končnih 8:1 je v 61. minuti s potrditvijo hat-tricka priigral David Vinkovič, čeprav bi lahko gledalci videli še kakšen zadetek več v mreži tokrat povsem »nebogljene« Hotize. Odranci so s tem prehiteli Grad in jesenski del končali kot vodilna ekipa lige, saj je vodstvo tekmovanja po nedeljskih tekmah sporočilo, da se bo tekmovanje s 15. krogom odigralo spomladi. Takrat nas takoj za uvod čaka derbi Grad – Odranci.
S tem pa na zimski odmor odhajamo tudi mi in se veselimo novih izzivov v spomladanskem delu sezone. (Dejan Čurič)
Zapisniki 14. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Polana – Veržej (Foto: www.pomurec.com – Matej Kranjec)

31542554458MKR_6161

Image 18 of 19