Rezultati 13. kroga 3. SNL-vzhod
Vodstvo prevzeli Odranci

V sobotnem popoldnevu sta svojo nalogo odlično opravila Polana in Odranci, za zasuk na vrhu razpredelnice je v nedeljo poskrbel remi med Gradom in Ljutomerom, kjer so gledalci videli kar tri enajstmetrovke!


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Naše napovedi so se očitno izkazale za povsem pravilne. Dejali smo, da je za pričakovati razgiban potek 13. kroga 3. SNL-vzhod in naposled je bilo res temu tako. V sobotnem popoldnevu sta svojo nalogo odlično opravila Polana in Odranci, za zasuk na vrhu razpredelnice je v nedeljo poskrbel remi med Gradom in Ljutomerom, kjer so gledalci videli kar tri enajstmetrovke! V tekmi preobratov na Hotizi so slavili Črenšovci, Turnišče in Tromejnik sta se razšla brez zmagovalca. Podrobneje poglejmo dogajanje tokratnega kroga.
Odranci so na gostovanju v Veržeju »gladko« odpravili tokrat »mizerno« zasedbo Veržeja, ki je očitno zapadla v precejšnjo rezultatsko krizo. Domačo mrežo je v 15. minuti načel »Veržejčan« Tadej Čuk, 4 minute zatem je strel z bele točke izkoristil Luka Pihler. Potrditev odranske zmage je prišla v 57. minuti, ko je domačega čuvaja mreže Prinega še tretjič ugnal David Vinkovič in Odrancem priigral tri točke, ki so jih dan pozneje ponesle na sam vrh razpredelnice, kjer so bili nazadnje po 2. krogu.
Polana je že v 1. polčasu opravila večino dela na gostovanju v Radgoni, kjer so v 19., 36. in 44. minuti v polno merili Horvat Marcel, Žugelj in Lotrič. Temu izplenu je v 69. minuti zadetek dodal še Patrik Klujber. Edini zadetek na obračunu so domačini dosegli prek Pučka sredi 72. minute, a bili daleč od uspeha. Polana je sedaj skočila na 4. mesto in ugnala tudi Veržej.
Napet uvod v tekmo so gledalci spremljali tudi na Hotizi, kjer so gostovali sosedje Črenšovci. Že v 5. minuti je domačine v vodstvo popeljal Polareczki, a so gostje v 22. minuti pripravili odgovor z golom Krauthakerja. Domačini se niso predali in Polareczki je v 24. minuti zadel še drugič in Hotizo popeljal v vodstvo, ki se je obdržalo vse do 60. minute, ko je izenačil Skuhala. Slednji je v 74. minuti zadel še drugič in poskrbel za popoln rezultatski preobrat, katerega pa domačini niso uspeli preobrniti. Črenšovci ostajajo blizu ekipam pri vrhu razpredelnice, medtem ko Hotiza ostaja v spodnjem delu razpredelnice.
Turnišče je doma remiziralo z ekipo Tromejnika. V 24. minuti je za vodstvo Tromejnika zadel Rok Bokan in gostje so dobili prvi polčas, a v nadaljevanju nemudoma prejeli zadetek. Uspešen je bil Dražen Lazar in sicer v 49. minuti. Do izteka obračuna pa se rezultat ni več spremenil in sledila je delitev plena.
150 gledalcev je v Gradu spremljalo tekmo polno preobratov in naboja. Domačini so z goloma Belne v 26. in 49. minuti vodili že z 2:0 in kazalo je na nove domače točke. Nato pa je na sceno stopil Miha Rakovec in z goloma v 53. in 60. minuti poskrbel za izenačenje. V 77. minuti je Tilen Nemec goste popeljal v vodstvo in kazalo je na Prleško slavje sredi Goričkega. V 80. minuti je Ljutomer na igrišču ostal z igralcem manj, saj je pordečel dvakratni strelec Rakovec. Domačini so se iz objema poraza izvlekli v 91. minuti z golom Žnidariča in sledila je delitev točk. Naj omenimo tudi to, da so bile na tekmi zastreljane kar 3 enajstmetrovke. Odranci in Grad si sedaj delita vrh razpredelnice z 28-imi točkami. (Dejan Čurič)
Zapisniki 13. kroga 3. SNL-vzhod