Rezultati 13. kroga 3.SNL-vzhod
1000 gledalcev v Beltincih videlo zmago Odrancev, polom Rakičana v Gradu

V Beltincih je »sosedski El Classico« med Beltinci in Odranci po vzoru »malokaterih« prvoligaških obračunov v Sloveniji pospremilo 1000 gledalcev! Le ti so videli pravzaprav vse, kar se v tovrstnih derbijih da videti


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami je uradno zadnji jesenski krog 3. SNL-vzhod. Bil je sila dobro obiskan, po več krogih dominacije pa je Rakičan prestol predal Odrancem. Poglejmo kaj se je dogajalo v 13. krogu.
Najprej sobotni obračuni.
Črenšovci so doma gostili Serdico in po zadetku Kocipra sredi 1. dela in ob številnih priložnostih domače ekipe, je kazalo na črenšovsko zmagoslavje. Toda tekma je dala dokaz, da se nogomet igra nekaj čez 90 minut in Serdica si je točko priigrala sredi 94. minute, torej globoko v sodniškem dodatku. V polno je meril Nešić in Serdici priigral drugo zaporedno točko.
Lendavska Nafta 1903 je imela z ekipo Bistrice sila veliko težav. Bistričani so prišli na tekmo brez zamenjave in vse do 89. minute držali presenetljivo vodstvo. Pri Bistričanih je ponovno blestel Zver z dvema zadetkoma, pri Nafti 1903 je bil za prvo izenačenje uspešen Polareczki, za drugo pa Šakušić v izdihljajih tekme. Bistrica je srečanje končala zgolj z 10. možmi, saj je karton rdeče barve v 74. minuti prejel Vegič. Kljub temu so zelenico v Lendavi zadovoljnejši zapuščali Bistričani.
Poglejmo še k nedeljskim obračunom.
Tromejnik je doma brez večjih težav ugnal Čardo in ji tako zadal nov poraz. Gledalci v Kuzmi so videli po gol na polčas, uspešna sta bila Bokan in Senekovič ter tako Tromejniku priigrala nove tri točke.
Ljutomer se je močno opekel na gostovanju v Murski Soboti in izgubil s kar 4:0. Za Muraše je dvakrat v polno meril Ciglarič, ki je še lansko sezono nosil ljutomerski dres, po enega sta prispevala Ebo in Madon. Ljutomerčani so tekmo končali s kar dvema nogometašema manj, saj sta rdeča kartona prejela Rakovec in Mlinarič, ki je v vratih zamenjal Kuzmo. Muraši se s to zmago pridno vzpenjajo po lestvici navzgor.
Če smo govorili, da je Turnišče favorit na gostovanju v Bakovcih, smo se tokrat zmotili. Bakovci so namreč na domači zelenici slavili z 2:1, pa čeprav so po golu Lutarja sredi 12. minute že izgubljali z 0:1. Za preobrat sta poskrbela Lukač in Petek, ter v domači hram po nekaj visokih porazih ponovno vnesla nekaj veselja.
V Gradu je 350 gledalcev pospremilo derbi med Gradom in Rakičanom, ki so ga zanesljivo dobili domačini. Sagadin, Tompa, Škafar, Krpič in Ribaš so bili krvniki tokrat »bledega« Rakičana, ki je vse do tega kroga vodil, a tokrat močno izgubil. Njihov visok poraz sredi Goričkega je ublažil Gerendaj.
V Beltincih je »sosedski El Classico« med Beltinci in Odranci po vzoru »malokaterih« prvoligaških obračunov v Sloveniji pospremilo 1000 gledalcev! Le ti so videli pravzaprav vse, kar se v tovrstnih derbijih da videti. V vodstvo so prišli gostje v 25. minuti, ko je odbito žogo po strelu Gostana v gol pospravil Vogrinec. Sledilo je domače izenačenje. Z glavo je zadel Smej, v 44. minuti pa direktno iz kota Horvat za domače vodstvo ob polčasu. Odranci so v 2. polčasu strnili svoje vrste in povsem nadigrali domačine, ki so jim nekoliko pošle moči. V nadaljevanju so v polno merili Pavel in Ivanič Mihael z glavo, ter za konec Gostan in tako razveselili svoje navijače, ter se s prestižno zmago zavihteli povsem na vrh razpredelnice.
Dejan Čurič

Zapisniki 13. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php