Rezultati 13. kroga 3. SNL-sever
Maribor brez težav premagal Fužinar, sosedski derbi Celjanom

Z novimi tremi točkami so Mariborčani potrdili naslov jesenskega prvaka.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Dan oz. dva pred ostalimi, sta svoje delo za 13. krog opravila Maribor in Fužinar. Pričakovano so do zmage prišli Mariborčani, ki so bili skozi vseh 90 minut boljši nasprotnik in gostom onemogočili, da bi jih resneje ogrozili. Z novimi tremi točkami so tudi potrdili naslov jesenskega prvaka.
Bistrica je pričakovano klonila proti gostom iz Podvincev in po zlu so šle pomembne tri točke, s katerimi bi se lahko približali ostalim ekipam. Gosje so bili od vsega začetka boljši, zato rezultat na koncu ni izostal. S 7. zmago v prvenstvu so se utrdili na visokem 3. mestu.
Dravograd je prišel do minimalne zmage nad Lenartom. Izenačeno srečanje je v prid domače ekipe z edinim zadetkom na tekmi odločil Stefanovič.
Radlje so na gostovanju v Malečniku dodobra napolnile mrežo domače ekipe. Že ob polčasu je bilo 0:4, v nadaljevanju pa se je rezultat ustavil pri 2:7. Z dobro igro se je izkazal Korošak, ki je dosegel hat-trick.
Šmarčani so v domačem srečanju morali priznati premoč ptujski Dravi, ki je zmagala s 3:0. Rezultat se zdi na koncu visok, a je posledica tega, da je Šmarje pri zaostanku 0:1 v zadnjih minutah vse stavilo na napad, kar so izkušeni gostje kaznovali s še dvema zadetkoma.
Z identičnim rezultatom je Korotan premagal Mons Claudius. Vprašanje je kako bi se srečanje končalo, če ne bi gostje v 38. minuti ostali brez izključenega Zdovca. Igralca več so domači unovčili takoj na začetku drugega polčasa, kar jim je omogočilo lažje nadaljevanje. Zaigrali so še podjetneje in do konca tekme zabili še dva zadetka ter tako prišli do pomembnih treh točk, s katerimi so se točkovno izenačili s tokratnimi tekmeci iz Rogatca.
3:0 se je končalo še eno srečanje, in sicer v Celju, kjer je domači Šampion premagal Šentjur. Celjani so do zmage prišli po zaslugi odličnega 2. polčasa, v katerem so uspeli streti odpor Šentjurčanov. Domači so v vodstvo prešli takoj na začetku 2. polčasa in ta zadetek je Šentjurčane »presekal«. Proti koncu so skušali priti do izenačenja, kar pa so domači kaznovali še z dvema zadetkoma ter na koncu zasluženo slavili svojo 6. zmago v prvenstvu.
Zapisniki 13. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php