Rezultati 11. kroga 3. SNL-vzhod
Šmartno z zmago v Slovenskih Konjicah jesenski prvak

Pod streho je polovica sezoni  3.SNL-vzhod, kjer se v tej sezoni bori 12 klubov. Razen obračuna Dravinja-Radgona, ki bo odigran ta konec tedna, je ostalih 10 klubov že zaključilo s polovico tekmovanja. Na vrhu bodo prezimili nogometaši Šmartnega, ki so slavili zmago v Slovenskih Konjicah, za konec jeseni so zmagali tudi nogometaši Podvincev in Odrancev, Radgona in Veržej sta si v derbiju začelja razdelila po točko. Poglejmo podrobnosti.

Podvinci bodo po zmagi nad Zrečami prezimili tik pod samim vrhom razpredelnice. Domačine je v vodstvo že v 7.minuti popeljal Simonič, povrhu vsega pa so sredi 27.minute domačini na igrišču ostali brez izključenega Oroviča. A to domače zasedbe ni preveč zmotilo, saj je Lah sredi 48.minute še drugič zatresel mrežo Zreč in Podvinci so tekmo pripeljali do konca brez prejetega zadetka. Zreče bo prezimilo najmanj na 5.mestu.

Ljutomer je po dveh zaporednih visokih porazih za konec jeseni vseeno razveselil domače navijače in gladko premagal Videm. Domačini so z goloma Skuhale in Brumna dobili že prvi del igre. Oba igralca sta v nadaljevanju prispevala še vsak po en zadetek, peti zadetek je dodal še Lotrič. Poraz Vidma je krepko v sodnikovem dodatku ublažil Vajda. Ljutomer bo prezimil na 8.mestu, Videm na 10.

Šmartno je že v 1.polčasu na gostovanju v Slovenskih Konjicah trikrat premagalo domačega vratarja. Strelci so bili Halilović, Korošec in Purnat. A vodilna ekipa prvenstva je v nadaljevanju popustila. Kolar je sredi 67.minute znižal rezultat in bil sredi 75.minute izključen, za nervozno končnico je sredi 80.minute poskrbel Poljanec. A za remi se ni izšlo. Šmartno ostaja vodilna ekipa po polovici prvenstva, Dravinjo pa čaka še zaostali obračun z Radgono.

Odranci so si tri točke v dvoboju proti Korotanu priigrali krepko v sodnikovem dodatku. V prvem delu igre so mreže mirovale, sredi 48.minute je Korošce v vodstvo popeljal Grušovnik. A nato so pritisnili domačini in v 64.minuti izenačili z golom Emrulija. Začelo se je obleganje gola gostov, Prekmurci pa so pritisk kronali v 92.minuti, ko je za zmago in popoln preobrat zadel kapetan Kalamar. Odranci grejo na zimski odmor kot tretjeuvrščena ekipa, Korotan pa ostaja v zlati sredini razpredelnice.

Derbi začelja med Radgono in Veržejem se je končal brez zmagovalca. Poleg remija so gledalci ostali prikrajšani tudi za zadetke. Za Radgono je to prva prvenstvena točka, Veržej ostaja na predzadnjem mestu s 5 točkami.

Podobno kot v Gornji Radgoni je bilo tudi v Slovenski Bistrici, kjer je gostoval celjski Šampion. Tudi tam sta si ekipi razdelili točkovni plen in tudi tam zadetkov ni bilo. Bistrica polovico prvenstva končuje na 9.mestu, Šampion je zaenkrat na 5.mestu, a v primeru zmage Dravinje nad Radgono še lahko zdrsne mesto nižje.