Rezultati 10. kroga 3. SNL-vzhod
Šmartno remiziralo z Odranci, zmaga Dravinje nad Zrečami


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Predzadnje dejanje jeseni je na tretjeligaškem vzhodu spet postreglo z zanimivim dogajanjem, ki je spet malce premešalo situacijo na lestvici. Vodilno Šmartno se je tokrat moralo zadovoljiti s točko proti Odrancem, Zreče so bile poražene proti Dravinji. Nov visok poraz so doživeli nogometaši Ljutomera, Veržej je prišel do točke proti Bistrici.
Poglejmo kaj se je dogajalo zadnji oktobrski konec tedna.
Veržej je prišel do točke pred domačo publiko. 100 gledalcev je na veržejski »Čistini« videlo kar 6 zadetkov, po 3 v vsaki mreži. Tekmo so bolje odprli domačini in v 13. minuti povedli z golom Nedižavca, Žvikart pa je sredi 36. minute podvojil domače vodstvo. Bistričani so se tik pred odhodom na odmor vrnili v tekmo z golom Pušnika, v nadaljevanju pa zaigrali bistveno podjetneje in prek Avguština povsem preobrnili rezultat. Veržej je prek Žvikarta v 78. minuti prišel do izenačenja, v 83. minuti pa ostal brez izključenega Totha in za drugo prvenstveno zmago ni bilo več časa. Obe ekipi tako ostajata v spodnjem delu razpredelnice.
Zreče doma niso potrdile zmage v Odrancih, saj so se točk veselili nogometaši Dravinje, ki so v vse boljši formi. Konjičani so prišli do rezultatske prednosti v 20. minuti, ko je strel z bele točke izkoristil Žiga Čakš, za 0:2 pa je v 31. minuti zadetek prispeval Ramšak. Za aktiven rezultat pred odhodom na odmor je na domači strani v 41. minuti iz 11m poskrbel Zupanc Terglav. A gostje niso čisto nič prepustili naključju in v 58. minuti vnovič povišali prednost, še drugič na tekmi prek Ramšaka. Zrečani so sicer v 83. minuti znižali prek Jančiča, a se vsaj za delitev točk ni izšlo.
Nogometaši Ljutomera so še drugič zapored povsem »kapitulirali«, tokrat na gostovanju v Celju pri ekipi Šampiona, kjer so morali kar 7x po žogo v svojo mrežo. Tekma je bila odločena že po polovici igre, ko so Korošec, Veligošek in z dvema goloma Mihalič že potrdili domačo zmago. A zasedba Šampiona se pri tem ni zaustavila, v nadaljevanju so zadetke prispevali še Marko, Torra in naposled Baskera za nove tri točke, s katerimi se je Šampion spet povzpel po lestvici navzgor. Ljutomer zaseda 10. mesto in v zadnjih dveh krogih beleži dva sila visoka poraza.
V boj za visoka mesta se je v zadnjih krogih vmešal tudi Korotan, ki je doma s po golom na polčas odpravil zadnjeuvrščeno Radgono. Domačine je v vodstvo v 29. minuti povedel Triplat, delo za nove tri točke pa je z drugim zadetkom na obračunu sredi 58. minute dokončal Zavolovšek. Korotan ima sedaj tudi vse možnosti, da v nadaljevanju prvenstva poseže še po višjih mesti. Radgona še naprej ostaja brez točke, v zadnjem krogu pa jo čaka obračun proti Veržeju.
Ptujski derbi kroga na Vidmu je zaznamovala »trda igra« obeh nasprotnikov, naposled pa so se minimalne zmage in vrnitve pod vrh razpredelnice veselili Podvinci. Edini zadetek na obračunu je padel v zadnji minuti rednega dela, ko je domačo mrežo zatresel Orovič in Podvincem priigral nove tri točke in skok na 2. mesto. Videm ostaja pri 12-ih točkah v spodnjem delu razpredelnice.
Obračun kroga med Šmartnim in Odranci ni postregel z zadetki, je pa 180 gledalcev spremljalo agresivno in borbeno tekmo. Gostje so v 41. minuti iz prostega strela sicer zadeli, ampak je bil zadetek razveljavljen, ekipi pa sta si na koncu razdelili po točko. Odranci so padli na 5. mesto, Šmartno 1928 ostaja na vrhu lestvice. (Dejan Čurič)
Zapisniki 10. kroga 3. SNL-vzhod