Rezultati 10. kroga 3. SNL-vzhod
Beltinci povsem deklasirali Bakovce, Turnišče nadaljuje zmagoslavni pohod

V Turnišču še naprej slavijo svoje nogometaše, ki nadaljujejo presenetljiv zmagoslavni pohod po tretjeligaški razpredelnici. To pot so opravili še s soboško NŠ Muro in jih premagali z 1:2.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Precej hladna nedelja je ponudila vse obračune 10. kroga 3.SNL-vzhod. Posebnih presenečenj ni bilo, lestvica pa je še naprej precej izenačena. Poglejmo k rezultatom.
V Rakičanu je 200 gledalcev spremljalo obračun domačih proti Črenšovcem. Videli so zgolj en sam zadetek in še ta je padel po strelu z bele točke. V polno je meril domači igralec Godvajs in domačinom zagotovil novo zmago, ki jih še vsaj en krog ohranja na samem vrhu razpredelnice. Črenšovci še naprej ostajajo pri dveh zbranih točkah in precej pri dnu lestvice.
V derbiju kroga med Odranci in lendavsko Nafto 1903 250 gledalcev v Črenšovcih zadetkov ni videlo. Igra obeh je bila vseskozi napadalna, toda v zaključkih napadalci niso bili dovolj zbrani. Na srečanju so bolj kot zadetki prevladovali kartoni, saj jih je sodnik Šorli pokazal kar 11. Po tekmi so se v obeh taborih strinjali s točko, saj je delitev točk najbolj pravičen rezultat glede na prikazano na igrišču.
Grad je ponovno potrdil odlično formo in v Martjancih poskrbel za nove tri točke. Domača Čarda je gostom morala priznati premoč z 0:3. Grad je tako še naprej po točkah izenačen z Rakičanom na samem vrhu lestvice, Čarda pa še naprej ostaja na 11. mestu.
Beltinci so se po lendavski Nafti 1903 to nedeljo znesli še nad Bakovci. In to v obliki osmih zadetkov. 250 gledalcev je v beltinskem športnem parku spremljalo šov Tkalca, ki je mrežo Bakovcev zatresel kar trikrat, dvakrat je bil uspešen Maroša, svoje pa so dodali Krauthaker, Adjei in Sreš Leon ter tako potrdili zasluženo domače zmagoslavje v »beltinski šumi«.
V Turnišču še naprej slavijo svoje nogometaše, ki nadaljujejo presenetljiv zmagoslavni pohod po tretjeligaški razpredelnici. To pot so opravili še s soboško NŠ Muro in jih premagali z 1:2. Muraši so sicer povedli z zadetkom temnopoltega Eba v 1. delu igre, kaj kmalu je z zadetkom za izenačenje poskrbel Horvat Matija. Domačini so v 2. polčasu potrdili zmago prek Horvat Aleksandra in Murašem zadali grenak poraz po prejšnji zmagi nad Rakičanom. Odlični rezultati Turnišča so očitno tudi več kot odličen razlog za dober obisk gledalcev v Turnišču, saj se jih je zbralo kar 500.
Bistrica si je tudi tokrat dovolila tisto, kar si je v prejšnjem krogu v Ljutomeru. Na domači zelenici so prek Zvera povedli in proti Tromejniku vse do 75. minute držali vodstvo. Nato so gostje iz 11-m zadeli prek Karneta, za zmago Tromejnika pa je poskrbel Bokan Blaž 2 minuti pozneje in tako vsaj malo zacelil boleč poraz prejšnji teden proti Turnišču. Bistrica je srečanje končala z 10 nogometaši, saj je v 81. minuti Jerebic prejel direktni rdeči karton.
Serdica je tudi tokrat ostala praznih rok. Na domači zelenici je morala priznati premoč Ljutomeru, ki je sicer veljal za favorita tekme in to tudi upravičil. Domačini so sicer prek Partla v 10. minuti prišli do vodstva, nato pa je šlo le še navzdol. Za izenačenje je še v 1. polčasu poskrbel Panič, zmago Ljutomera pa sta prinesla Šnajder iz 11-m in Žnidarič v 2. polčasu.
Dejan Čurič
Zapisniki 10. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php