Rezultati 1. kroga 3. SNL-vzhod
Bistrica s petico čez Radgona, poraz Odrancev v Veržeju

Za nami je uvodni krog 3. SNL-vzhod, ki je postregel z nekaterimi presenetljivimi rezultati. Izmed teh vsekakor najbolj izstopata zmaga Podvincev na gostovanju v Šmartnem in poraz Odrancev na gostovanju v Veržeju. Prvenstvo je odlično pričela Bistrica, ki je kar s 5:0 ugnala Radgono. Poglejmo dogajanje uvodnega kroga.
Radgona je prvenstvo pričela z visokim porazom na gostovanju v Slovenski Bistrici. Mrežo gostov je že v 4. minuti načel Avgustinčič, dodatne težave za Radgono pa so nastale v 31. minuti, ko je bil izključen vratar Božek, a domačini v prvem delu igre mreže gostov niso več uspeli zatresti. So pa »goliado« pričeli takoj v nadaljevanju, ko je sredi 47. minute vodstvo podvojil Avguštin. Do konca obračuna so domačini prek Jelenka, Polegeka in Korošca še trikrat zadeli in si priigrali zasluženo visoko zmago na samem uvodu v prvenstvo.
Ljutomer je na gostovanju v Zrečah dvoboj izgubil po preobratu v samem finišu tekme. V prvem delu zadetkov gledalci niso videli, je pa bilo dogajanje na igrišču bistveno bolj zanimivo v zadnji periodi tekme. Najprej je domačine v vodstvo sred 67. minute povedel Podgrajšek, a so Ljutomerčani tri minute pozneje izenačili z golom Brumna. Prvi preobrat in vodstvo gostov je sredi 83. minute zrežiral Cener, a se domači niso predali. Na sceno je stopil Matej Vinkovič, sicer Prlek po rodu. Najprej je zadel za izenačenje sredi 85. minute, v 90. minuti pa Zrečam priigral uvodne tri točke.
Odranci so na presenečenje mnogih klonili na uvodnem obračunu v Veržeju. Gostje so že v 3. minuti imeli enajstmetrovko, a je strel Žerdina ubrani Buzeti. Kazen je sledila v 14. minuti, ko je zadel Šalamun, v 27. minuti pa je bil s prostega strela uspešen še Fanedl. Sredi 53. minute so domačini imeli na voljo enajstmetrovko, katero je izkoristil Nedižavec in skorajda zapečatil usodo tekme. Odranci so sicer v 74. minuti znižali z golom Horvata, a naposled ostali praznih rok.
Korotan je doma moral priznati premoč Dravinji. Sicer so Korošci povedli in dobili prvi polčas z golom Grušovnika sredi 20. minute. Toda nadaljevanje je bilo v domeni gostov in v 54. minuti je najprej za izenačenje zadel Ramšak, 20 minut pozneje pa je mrežo domačinov še enkrat zatresel Poljanec, kar pa domačini niso uspeli izničiti.
Videm si je uvodne tri točke proti Šampionu priigral globoko v sodnikovem podaljšku. V rednem delu igre so mreže mirovale, za domače veselje pa je sredi 92. minute poskrbel Cafuta in svoji ekipi priigral uvodno zmago.
Podvinci so odlično odigrali uvodno partijo v Šmartnem in si priigrali uvodne tri točke. Tekma se je skorajda odločila že v 1. polčasu. Gostje so z goloma Korena in Oroviča že v 19. minuti vodili z 0:2, rezultatski priključek pa je sredi 25. minute priigral Hrastnik. Toda to Podvinčanov ni zmedlo in 10 minut pozneje je za povišanje vodstva gostov zadel Svenšek. Takoj v uvodni minuti je Šmartno spet v igro vrnil Justin, a domačini niso uspeli izničiti vodstva gostov in se morali sprijazniti z uvodnim porazom. (Dejan Čurič)
Zapisniki 1. kroga 3. SNL-vzhod