Rezultati 25. kroga 3. SNL-vzhod
Remi na prekmurskem »El Clasicu«

Na prekmurskem »El Clasicu« so bili gledalci priča infarktnemu zaključku.

Šmarju se kljub odigranemu pokalnemu srečanju med tednom, prav nič ni poznala utrujenost, saj so z gladkih 4:0 odpravili goste iz Ljutomera. Gostje so v prvih 45-ih minutah še nekako držali korak z razigranimi domačini, ki so ga ti dobili s prednostjo 1:0. V nadaljevanju so zaigrali še podjetneje in na krilih, v zadnjih krogih odličnega, Asllanaja zmagali s 4:0, ter se z novimi tremi točkami povzpeli na visoko 5. mesto.
Sosedski derbi v Slovenski Bistrici se je končal po pričakovanjih. Domača ekipa ni imela nikakršnih možnosti, da bi se lahko kvalitetno zoperstavila vodilni Dravinji. Rezultat 2:8 govori dovolj zgovorno o razmerju moči na igrišču.
Šentjurčani so v domačem srečanju uspeli upravičiti vlogo favorita in premagati Čardo. Slednji so prišli na gostovanje brez ene same menjave, kar ni dalo slutiti nič dobrega. Večino dela so domači opravili v 1. polčasu, ko se 2x premagali gostujočega vratarja Kuharja. Nadaljevanje so sicer gostje rezultatsko dobili z 1:2, a se kljub temu niso mogli izogniti porazu s 3:2.
Tudi Malečnik je upravičil vlogo favorita in doma premagal Grad. Domači so srečanje odlično odprli in že v 1. minuti povedli, a so gostje le 3 minute kasneje odgovorili in uspeli izenačiti. Domači so podjetnejšo igro unovčili še pred koncem polčasa, ko je za vodstvo 2:1 zadel Recek. V drugih 45-ih minutah so dodali še zadetek in zasluženo slavili s 3:1.
Rakičan doma proti Dravi ni imel možnosti, čeprav so že v 6. minuti povedli. A to ni zmotilo gostov, ki so še do konca polčasa s tremi zadetki postavili stvari na svoje mesto. Tudi v nadaljevanju so bili boljši nasprotnik, dodali še zadetek in slavili s končnih 1:4. S to zmago so Ptujčani potrdili visoko 2. mesto.
Tromejnik in Nafta sta se po 90-ih minutah razšla brez zmagovalca. Obojnim je v vsakem polčasu uspelo doseči po zadetek, tako da se je srečanje končalo s pravičnih 2:2.
Na prekmurskem »El Clasicu« pa so bili gledalci priča infarktnemu zaključku. Vse do 89. minute se začetnih 0:0 ni spreminjalo, v omenjeni minuti pa je goste v vodstvo popeljal Maruša. Vse je kazalo, da bodo Beltinčani zabeležili minimalno zmago, a sledil je eden zadnjih napadov domačih, da bi prišli do zmage. V gostujočem kazenskem prostoru je preigraval Gostan, kateremu je uspelo izsiliti 11-metrovko. Odgovornost za izvajanje je prevzel kar sam in nalogo opravil z odliko, ter svojo ekipo uspel izogniti porazu. Negodovanja v gostujočih vrstah ni bilo malo, sodnik Šorli pa je bil zato prisiljen podeliti 2 rdeča kartona.
Zapisniki 25. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=279] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]

Pari zadnjega 26. kroga
[phpleague type=fixture id=280]