Remi Kidričanov z gosti iz Bakuja

Nogometaši Aluminija so odigrali še eno pripravljalno domače srečanje in tudi tokrat dovolj dobro, da so gledalci bili zadovoljni.

Nogometaši Aluminija so odigrali še eno pripravljalno domače srečanje in tudi tokrat dovolj dobro, da so gledalci bili zadovoljni.
Azerbajdžanski Ravan Baku je bil pravi nasprotnik. Igralo se je hitro, po sredini, med obema kazenskima prostoroma. Oboji so se trudili, vendar pravih priložnosti ni bilo. Gostje so delovali nekoliko bolj sveže, domači pa so delovali nekoliko bolj utrujeni.
Bolje so v nadaljevanje srečanja krenili domačini. V 48. minuti je po podaji Medveda iz desne strani žogo sprejel Kurež, ki pa ni bil dovolj natančen. Kaj hitro pa so domači povedli. Kot iz desne strani je izvajal Horvat, najvišji v skoku pred vrati gostov pa je bil Kovačevič, ki je žogo z glavo poslal v mrežo. Toda vodstvo ni trajalo dolgo, saj so nogometaši iz Bakuja po lepi akciji le uspeli zadeti mrežo domačinov.
Do konca srečanja je delovalo tako, kot da so nogometaši Aluminija bližje uspehu, vendar jim ni uspelo še enkrat zadeti.

ALUMINIJ – RAVAN BAKU 1 : 1 (0:0)
1:0 Kovačevič (54), 1:1 Abassov (63)

Aluminij: Murko, D. Rešek, Medved, Bingo, Bloudek, Drevenšek, Kurež, Vaš, Horvat, Petek, Kovačevič. Igrali so še: Lipovac, D. Rešek, Vindiš, Vrbanec, Lonzarič, Pečovnik, Gezda, Klobučar, Topolovec, Letonja, Jovanovič
Trener: Ante Šimundža

Ravan Baku: Sebela, Mammadov, Cicman, Ondrush, Nuzahmadov, Adamovič, Gajdas, Masanliyev, Abassov, Huan Manuel, Šamadov
Trener: Eami Aluyev