Raduha spravil Malečnik na kolena

Po dveh sila pomembnih zmagah proti Šmarju in Rakičanu je v odranski ekipi očitno zavladala samozavest in želja po boljših rezultatih. Nedeljsko srečanje proti Malečniku v 20. krogu se je zdelo kot neka nova prelomnica, saj bi bilo dokaz, da zadnji dve zmagi nista bili splet srečnih okoliščin ali kratek rezultatski preblisk.

Po dveh sila pomembnih zmagah proti Šmarju in Rakičanu je v odranski ekipi očitno zavladala samozavest in želja po boljših rezultatih. Nedeljsko srečanje proti Malečniku v 20. krogu se je zdelo kot neka nova prelomnica, saj bi bilo dokaz, da zadnji dve zmagi nista bili splet srečnih okoliščin ali kratek rezultatski preblisk. Tekmo si je v odranskem ŠRC-ju ogledalo dobrih 200 ljubiteljev nogometa, katerih ni zmotilo deževno vreme skozi skoraj celotno tekmo.
Prve minute tekme niso prinesle razburljivih situacij, čeprav je domača ekipa že na samem začetku pokazala, da ji je na tem obračunu domena zgolj zmaga. Prva resnejša priložnost je sledila v 12. minuti, ko je po kotu z desne Matjašec pred golom lepo našel prostega Jerebica, ki je žogo dobesedno “zabil” v tla. Žal preveč, saj se je ta od tal odbila čez gol. V 18. minuti je bil na delu ponovno Matjašec. Tokrat je prišel do priložnosti po nesporazumu na robu kazenskega prostora in podaji Graja. Precej levo od gola gostov je sicer dobro meril, vratar Peršuh pa je imel pri strelu nemalo dela in predvsem sreče, saj se je žoga od krajše vratnice odbila nazaj vanj in od njega v kot. Še eno lepšo priložnost je v 33. minuti zamudil Tkalec, ki je po strelu Graja, ki so ga gostje izbili kar z golove črte, odbito žogo streljal čez gol.
Gostje so resneje zapretili v 41. minuti, ko je po prekršku prosti strel iz 30m dobro odmeril Bosilj, vendar kljub dobremu poskusu streljal le mimo domačega gola. Prvi polčas se je tako končal pri začetnem izidu, domači pa so se lahko le hudovali po številnih zapravljenih priložnostih.
Takoj v uvodu v drugi del pa se je vse skupaj obrnilo popolnoma na glavo. Po predložku gostov je Jerebic po nesporazumu z Göncem zadel kar lastno mrežo in gostje so se skoraj brez prave priložnosti veselili vodstva. V 48. minuti bi Matjašec bolj s predložkom, kot strelom izid skorajda izenačil. Njegov poskus je s konicami prstov v kot izbil Peršuh.
V 56. minuti je domača ekipa prek Raduhe vendarle kronala pobudo. Sreš je podal z leve, Raduha pa na 2. vratnici z glavo izenačil na 1:1. V 77. minuti je po odbiti žogi Žerdin dobesedno stresel vratnico in zdelo se je, da domačini kljub številnim priložnostim tokrat enostavno ne morejo zmagati. Toda v 81. minuti je na sceno ponovno stopil Raduha. Celotna akcija je bila delo Sreša, ki je prodrl po levi in še enkrat lepo našel Raduho, ki je pred Peršuhom na 2. vratnici odransko ekipo povedel v vodstvo z 2:1, ki ga četa trenerja Viherja do konca tekme ni izpustila iz rok in se tako veselila tretje zaporedne zmage.

ODRANCI – MALEČNIK    2 : 1 (0:0)
0:1 Jerebic Aleksander 46./a.g.
1:1 Raduha Patrik 57.
2:1 Raduha Patrik 81.
Dejan Čurić