Raduha mož odločitve tudi proti Ljutomeru

Lepo število obiskovalcev je v nedeljo pospremilo srečanje 22. kroga. V Odrancih je gostoval tretjeligaški novinec Ljutomer, ki je tako po Veržeju druga ekipa z nasprotnega brega reke Mure, ki bo v nadaljevanju skušala prekrižati načrtne marsikateremu prekmurskemu ali drugemu tretjeligašu.
Z vidika gledalcev, le ti niso posebej uživali. Že sam začetek srečanja je dokazal, da se bo glavnina tekme vršila na sredini terena, priložnosti v prvem delu je bilo bore malo. Na domači strani smo videli nekoliko resnejši poskus Sreša, ki je v 42. minuti srečanja meril mimo vrat nekdaj odličnega prvoligaškega vratarja, Stanislava Kuzme. Gostje so sicer nekajkrat zapretili, toda do resnih priložnosti ni prišlo. Ob koncu polčasa se je resneje poškodoval domači kapetan Žerdin, ki jo je huje skupil po dvoboju z Žinkom ob sami out liniji. Zaradi hujšega udarca v predel gležnja in mišice je že ob polčasu končal srečanje. Na drugi strani je zaradi poškodbe rame tekmo predčasno končal branilec Bogdan.
V drugem polčasu smo vendarle spremljali nekoliko privlačnejši “žogobrc”. Domača ekipa je tekmo hotela čim prej prevesiti v svojo korist. Nekaj všečnih protinapadov in priložnosti iz standardnih situacij ni obrodilo sadove. Podobno so na drugi strani počeli Prleki, toda oba vratarja, razen nekaj izbijanj nista imela omembe vrednega dela.
Ob samem zaključku je blizu 400 gledalcev dočakalo zadetek. Veselila se je domača ekipa. Matjašec je poslal predložek po kotu z desne strani, žoga se je v kazenskem prostoru Ljutomera odbila do Raduhe, ki jo je poslal pod prečnik in postavil izid 1:0. Nekaj minut kasneje se je izkazalo, da je omenjeni zadetek odranski ekipi prinesel peto zaporedno zmago v spomladanskem delu in odprt lov na mesta tik pod vrhom.

ODRANCI – AVTO RAJH LJUTOMER 1 : 0 (0:0)
1:0 Raduha Patrik 86.

Dejan Čurić