Prva pomembna zmaga Odrancev, padel Rakičan

Odranska ekipa je prve prvenstvene točke po ne preveč obetajočem začetku nove sezone, iskala v Rakičanu. Blizu 400 ljubiteljev nogometa je spremljalo precej aktivno igro, od katere pa so več imeli gostujoči fantje.

Tretji prvenstveni krog vzhodne skupine tretjeligašev je ponovno prinesel nekaj sila zanimivih obračunov. Vsekakor je bilo najbolj zanimivo na prekmurskih igriščih, kjer so gledalci spremljali kar tri derbije. Vsakega na eni strani Prekmurja. Odranska ekipa je prve prvenstvene točke po ne preveč obetajočem začetku nove sezone, iskala v Rakičanu. Blizu 400 ljubiteljev nogometa je spremljalo precej aktivno igro, od katere pa so več imeli gostujoči fantje.
Odranski navijači so se prvič veselili kmalu po uvodnem žvižgu sodnika Borošaka. Natančneje v 4. minuti sta bila na delu razpoloženi Botjak in Vori. “Botke” je po prodoru uspešno asistiral pred gol Vuzema, kjer je bil na pravem mestu Vori in s strelom pod prečnik goste povedel v vodstvo z 0:1. Zadetek bi deloma lahko pripisali tudi domačemu branilcu, ki je v svojem kazenskem prostoru ob predložku Botjaka zgrešil celo žogo.
Vori je nadaljeval z odlično predstavo in v 8. minuti se je ponovno znašel v lepem položaju za zadetek. Prodor po levi strani je kronal s strelom v podaljšan kot, vendar bil premalo natančen. Minuto kasneje je Matjašec po podaji iz prostega strela lepo našel Jerebica, ki je žogo z glavo dobesedno zabil in stresel domači prečnik, sodnik Borošak pa je signaliziral prepovedan položaj. Vori bi sredi 14. minute lahko že tretjič premagal Vuzema. Tokrat je do strela prišel po predložku Žerdina in povratni žogi Gostana, a ponovno udaril mimo domačega gola. V 24. minuti so si priložnost pripravili tudi domačini, ki so v uvodnem delu prvega dela igrali precej v senci odranske ekipe. Po predložku z desne je do strela pred Göncom prišel Lapoši, a na žalost domačih navijačev streljal mimo gola. Podobno priložnost so domači imeli v 42. minuti, toda kljub nevarni podaji iz kota je le ta preletela številne glave in noge, ter končala v gol avtu. Za konec polčasa je imela zrelo priložnost odranska ekipa. Žerdin je z odlično globinsko podajo v “ogenj” poslal Gostana, ki je stekel sam proti domačemu golu, iz njega pa domači vratar Vuzem, ki je Gostana “zrušil” in preprečil verjetno še drugi zadetek gostov. Prekršek je bil izveden na nedovoljen način in sodnik Borošak je iz žepa neusmiljeno potegnil karton rdeče barve in Vuzema poslal pod predčasno prho, ostale igralce pa kmalu za tem na odmor.
Domača ekipa se zgolj z desetimi možmi na terenu ni uspela uspešno kosati z gostujočo ekipo, ki je bila tokrat precej razpoložena za igro, nekoliko manj za realizacijo. Posledica le tega so bile številne zapravljene priložnosti v nadaljevanju tekme. Gostan je sicer v 47. minuti po asistenci Botjaka zadel, vendar iz prepovedanega položaja, v katerega so gostujoči gledalci precej dvomili in odločno protestirali proti sodnikom. V 50. minuti je bil na delu ponovno razpoloženi Botjak, ki je lepo prodrl proti domačemu golu, toda streljal mimo gola. V 64. minuti pa so Odranci vseeno uspeli povišati svoje vodstvo. Žerdin je po kombinaciji z Gostanom prodrl pred gol in še enkrat asistiral do Gostana, ki je iz 15m brez težav premagala Gerednaja, ki je po rdečem kartonu Vuzema stopil med domači vratnici.
V 72. minuti je Žerdin lepo prenesel igro na desno stran, kjer je osamljeni rezervist Kocbek prodrl pred gol in še enkrat več udaril mimo gola. Žerdin in Gostan sta še enkrat kombinirala v 75. minuti, zaključni strel Gostana pa je spet končal zraven domače mreže.
Da bi bilo število lepih priložnosti popolno, je v 77. minuti s strelom s 30m poskrbel Žnidarič in še enkrat stresel prečnik domačega gola. Minuti kasneje pa se je domača mreža zatresla tretjič. Po protinapadu Žerdina in lepi podaji Kocbeku, je slednji tretjič premagal domačo ekipo in na videz zapečatil usodo prekmurskega derbija. V 88. minuti je po predložku Matjašca Gostan poskusil še z glavo in streljal čez gol.
Ob koncu tekme so domači ostali zgolj z devetimi možmi na igrišču, saj je rdeči karton po že prej prejetem rumenem prejel rezervist Vouri. Toda derbi žal ni mogel miniti brez prejetega gola Odrancev. Tokrat so si ga fantje zadali kar sami. V 90. minuti sta se po predložku domačih z desne Gönc in Levačič zapletla pri izbijanju žoge in Levačič jo je poslal v lastno mrežo, vseeno pa prejet zadetek ni skalil prve zmage v novi sezoni, in to v derbiju, ter v gosteh.

 

RAKIČAN – ODRANCI 1 : 3 (0:1)
0:1 Vori Rok 4.
0:2 Gostan Roman 64.
0:3 Kocbek Damir 78.
1:3 Levačić Saša 90./11-m
R.K.: Vuzem Damjan 45., Vouri Borut 88./oba Rakičan