Pričakovana zmaga Odrancev nad Hodošem

Minulo soboto s Odranci izkoristili za prvo prijateljsko srečanje. Kljub deževnemu popoldnevu so se v murskosoboški Fazaneriji na igrišču z umetno travo pomerili z ekipo Hodoša, članom 1. MNL M.Sobota.

Minulo soboto s Odranci izkoristili za prvo prijateljsko srečanje. Kljub deževnemu popoldnevu so se v murskosoboški Fazaneriji na igrišču z umetno travo pomerili z ekipo Hodoša, članom 1. MNL M.Sobota. Tekmo je pospremilo približno 50 gledalcev, ki je videlo pričakovano zmago odranske ekipe, prej kot rezultat pa je bilo važno predvsem “razigravanje” in trenersko preizkušanje taktike in igralcev nasploh.
Žačetek tekme je minil v otipavanju nasprotnika, skozi vso srečanje pa je imela odranska ekipa več od igre. Prvi zadetek je padel v 24. minuti, ko je Graj s prodorom prišel pred vrata Hodoša in asistiral do Vorija, ki je žogo brez težav poslal v mrežo za vodstvo naših. V 33. minuti je bilo že 2:0. Prekršek nad Balažicem je sodnik Antolin označil za prepovedanega, Žerdin pa je iz 11-m nasprotnega vratarja poslal v svojo desno, žogo pa v levo stran. “Strelske vaje” je v 1. polčasu s strelom iz obrata zaključil Vori.
Drugi polčas je ponudil še en zadetek, ko je v 58. minuti odličen predložek Balažica v zadetek pretvoril Botjak. Gledalci so v 2. delu igre videli še tresenje okvira gola na eni in drugi strani, zadetkov pa do konca obračuna več ni bilo. Odranski trener Viher je preizkusil tudi vse rezereviste, ekipa pa je tekmo odigrala v precej okrnjeni zasedbi, saj so številni igralci iz opravičljivih razlogov sobotno popoldne preživeli vstran od nogometnih igrišč.
Prijateljske tekme se bodo nadaljevale ta konec tedna, vse pa bo v veliki meri odvisno predvsem od vremena. V soboto, 01.03.2014 bi se naj Odranci pomerili z ekipo Turnišča. Tekma bi se naj pričela od 12.00 uri, prizorišče pa ali igrišče z umetno travo v Lendavi, če pa bo vreme prizaneslo, pa morebiti celo igrišče v Turnišču.

ODRANCI – HODOŠ  4 : 0 (3:0)
1:0 Vori 24., 2:0 Žerdin 33./11-m, 3:0 Vori 45., 4:0 Botjak 58.

Postava Odranci: Gönc, Jerebic, Mlinarič, Balažic, Žerdin, Raduha, Botjak, Tompa, Graj, Vori, Žnidarič
Igrali so še: Vegič, Zver, Kocbek, Smej Damir
Trener: Rudi Viher

D.Č.