Prekmurke suvereno

Približno 120 gledalcev je v Športnem parku Beltinci spremljalo srečanje 19. kroga prve SŽNL, ki so ga domače igralke odigrale proti tretjeuvrščeni ekipi iz Radomelj in zmagale z zanesljivih 5:0 (3:0).

Približno 120 gledalcev je v Športnem parku Beltinci spremljalo srečanje 19. kroga prve SŽNL, ki so ga domače igralke odigrale proti tretjeuvrščeni ekipi iz Radomelj in zmagale z zanesljivih 5:0 (3:0).
Pred srečanjem je bilo v domači ekipi kar nekaj zdravstvenih težav. Tako je bil vprašljiv nastop Staše Špur in Mateje Zver, definitivno pa je zaradi poškodbe stegenske mišice odpadla Manja Rogan. Toda medicinska služba je uspela pripraviti Stašo in Matejo, tako da sta lahko začeli srečanje. Tako so na odlično pripravljeno zelenico Športnega parka stopile Sara Nemet, Anja Prša, Jasmina Zelko, Andreja Nikl, Špela Rozmarič, Špela Kolbl, Staša Špur, Tjaša Tibaut, Mateja Zver, Monika Conjar in Tanja Vrabel. Svojo priložnost so na klopi za rezerve počakale Melani Jelen, Tjaša Misja, Mihaela Horvat, Karmen Godina, Kaja Horvat, Anita Legenič in Manja Rogan.
Kljub vsem težavam pa so domače igralke tudi to srečanje začele suvereno. Agresivno so napadle obrambno linijo gostujoče ekipe in tako smo prvo priložnost domače ekipe videli že v 2. minuti srečanja, ko je bila po odličnem predložku Špele Kolbl, za las prekratka Tanja Vrabel. Že v naslednjem napadu je žogo ponovno prejela Tanja Vrabel, toda njen strel je bil znova nenatančen. Tudi v 8. minuti srečanja je svojo natančnost preizkušala Tanja Vrabel, toda v uvodnih minutah srečanja nikakor ni mogla zadeti gostujočih vrat. V 11. minuti srečanja je iz prostega strela poizkušala še Tjaša Tibaut, vendar tudi ta strel ni zadel cilja. In ko se je že zdelo, da bomo gledalci v Športnem parku Beltinci prikrajšani za zadetke, je Mateja Zver odlično prodrla po desni strani igrišča in fantastično podala pred gostujoči gol, kjer se je odlično znašla, v zadnjem času razpoložena, Tjaša Tibaut in rutinirano zadela za 1:0.
Nov zadetek v gostujoči mreži smo videli v 19. minuti, ko se je v gostujoče kazenskem prostoru odlično znašla Monika Conjar in dosegla svoj že 33. zadetek v prvenstvu. Po doseženem drugem zadetku so domače igralke popustile in dovolile gostjam, da so igro prenesle na sredino igrišča. Tako smo v nadaljevanju prvega polčasa spremljali raztrgano srečanje, z veliko nenatančnimi podajami in napakami. Kljub vsemu pa so imele pobudo domačinke, ki so si pripravile nekaj polpriložnosti. V 44. minuti srečanja pa je, znova po desni strani igrišča, gostujočo obrambo presenetila Špela Kolbl, poslala v kazenski prostor uporabno žogo, ki jo je v mrežo rutinirano potisnila Tanja Vrabel in postavila končni rezultat prvega polčasa 3:0.
Tudi začetek drugega polčasa je minil v rahli terenski premoči domačih igralk, toda zadetka jim ni uspelo doseči. V 55. minuti srečanja je trener Jančar opravil prvi menjavi. Igro sta zapustili bolna Mateja Zver in poškodovana Staša Špur, v igro pa sta vstopili Karmen Godina in Melani Jelen. Ti zamenjavi sta botrovali tudi spremembam v postavitvah na zelenici, saj se je v bližino gostujočih vrat pomaknila Andreja Nikl, bolj v sredino pa Tjaša Tibaut.
Tudi po opravljenih rošadah v postavitvah, so domače igralke še naprej prevladovale. Kljub temu pa smo edino pravo priložnost, v tem delu srečanja, videli pred domačimi vrati. V priložnosti se je znašla gostujoča 88. Petra Kočevar in ko so gledalci že mislili, da bodo gostje rezultat znižale, je gotov zadetek s čudežno obrambo preprečila, sicer brezposelna, Sara Nemet. To pa je bilo praktično vse kar so gostje pokazale. Nekajkrat je domačo mlado obrambo premešala Pamela Begić, vendar pa bila pri strelih nenatančna. V 63. minuti srečanja sta igro zapustile še Tanja Vrabel in Jasmina Zelko, priložnost pa sta dobili Kaja Horvat in Tjaša Misja.
V 77. minuti srečanja je svoj drugi zadetek dosegla Monika Conjar, potem ko je z odlično odmerjenim strelom premagala zelo dobro Sonjo Čevnik.
Končni rezultat srečanja je v 80. minuti, z novim prekrasni strelom v »dolgi kot«, postavila Andreja Nikl. Do konca srečanja smo potem videli še eno zamenjavo. Zelo dobro Špelo Kolb je zamenjala Mihaela Horvat, ki se je takoj po prihodu na igrišče znašla v lepi priložnostim toda bila za las prekratka in srečanje se je končalo z zanesljivo zmago prekmurskih igralk s 5:0.
Tokrat Prekmurke niso blestele, toda kljub temu zanesljivo zmagale. Vsekakor je malo slabša predstava posledica finalnega srečanja v Kopru. Ker pa tudi z malo slabšimi predstavami zmagujejo zanesljivo, bi bilo zanimivo videti, kakšni bi bili rezultati, če bi prikazale vrhunsko igro. In prav zaradi tega si vse igralke zaslužijo vse pohvale, saj je včasih potrebno zmagati »na rutino«. Do konca prvenstva sta še dve tekmi. V nedeljo gostujejo v Mariboru, čez dva tedna pa se v Športnem parku Beltinci obeta pravi nogometni praznik, saj v goste prihajajo igralke Rudar Škale in to srečanje bo odločalo o naslovu državnega prvaka. Zato vas že zdaj vabimo, da se srečanja udeležite in pomagate igralkam pri osvojitvi nove zvezdice.

ŽNK TELEING P. BELTINCI : ŽNK RADOMLJE   5 : 0 (3:0)
1:0 Tibaut Tjaša 12.
2:0 Conjar Monika 19.
3:0 Vrabel Tanja 44.
4:0 Conjar Monika 73.
5:0 Nikl Andreja 80.