Pregled tekem v ligah MNZ Ptuj
Kar 10 zadetkov v mreži Slovenja vasi
VIDEO Bukovci – Hajdina

SUPER LIGA – 10. krog
Cirkulane do devete zaporedne zmage, Gerečani s šestico na drugo mesto, goliada in zmaga Hajdine v Bukovcih
Nogometaši vodilnih Cirkulan so vknjižili še deveto zaporedno prvenstveno zmago, s katero so utrdili vodstvo na prvenstveni lestvici. Tokrat so bili nemočni gostje iz Pragerskega. Pragerčani so v prvem delu srečanja še zadržali svojo mrežo nedotaknjeno, v nadaljevanju pa so gostitelji povsem zagospodarili in prišli do visoke zmage. Že v peti minuti drugega polčasa so Cirkulane povedle, ko je Uroša Krivca premagal Stefan Zazić. Le pet minut zatem je Alen Cimerman povišal prednost gostiteljev. Po dobri uri je udaril prvi strelec prvenstva Tomi Štumberger. Končni rezultat je v 67. minuti postavil Alen Orlač. Cirkulane tako z deveto zaporedno zmago kraljujejo na prvenstveni lestvici in imajo pred prvimi zasledovalci že osem točk naskoka. Pragerčani kljub porazu ostajajo na petem mestu lestvice.
Do izdatne zmage so pred svojimi gledalci prišli nogometaši Gerečje vasi, ki so gostili Stojnce. Gerečani so naravnost fantastično vstopili v srečanje in povedli že s prvim konkretnim strelom na vrata gostov. V četrti minuti se je za strel odločil Simon Kaisersberger in povedel vijoličaste v vodstvo. Le tri minute zatem je prednost Gerečanov povišal Aleš Požegar. V 12. minuti je na sceno stopil Damijan Hertiš in poskrbel za še tretji zadetek v mreži gostov. Tudi nadaljevanje je pripadlo gostiteljem, ki so najprej na krilih prvega strelca vijoličastih Damijana Hertiša še četrtič zatresli mrežo Stojncev. Le nekaj trenutkov zatem je v gostujoči mreži odjeknila petarda, ko je v polno meril Lovro Pišek Svenšek. V končnici srečanja je za pol ducata zadetkov v mreži gostov poskrbel Nikolaj Čeh. Gostje so povsem ob koncu uspeli le ublažiti poraz s častnim zadetkom Primoža Perneka. Gerečani so se ob spodrsljaju Poljčančanov sedaj sami znašli na drugem mestu, Stojnci so zdrsnili na predzadnje deveto mesto.
Do še šeste prvenstvene zmage so doma prišli nogometaši Markovcev, ki so gostili Zavrč. V prvem delu so bili boljši nasprotniki gostje, a iz ugodnih priložnosti niso uspeli zatresti mreži domačega vratarja Aleša Hercoga. Edini zadetek na srečanju je približno sto gledalcev videlo v 68. minuti, ko je Tiborja Banića premagal Nastja Čeh, ki je bil še tretjič v prvenstvu natančen iz najstrožje kazni. Minimalno prednost so Markovčani zadržali vse do konca. S tremi točkami so se varovanci Jureta Arsiča povzpeli na tretje mesto lestvice, Zavrč se nahaja na šestem mestu.
Za največje presenečenje kroga so prav gotovo poskrbeli nogometaši Apač, ki so doma odščipnili točke favoriziranim gostom iz Poljčan. Poljčančani so sicer pričeli boljše in povedli v 17. minuti, ko je apaško mrežo zatresel Filip Grobin. A po dobre pol ure igre so gostitelji uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Žan Leljak. Do konca srečanja se mreži nista več zatresli in ekipi sta si razdelili točki. Apačani kljub osvojeni točki še naprej zasedajo zadnje mesto na lestvici, Poljčančani pa so zdrsnili na četrto mesto lestvice.
V edini nedeljski tekmi so Bukovci gostili Hajdino. Gostje so odlično pričeli srečanje in povedli že v 10. minuti igre, ko je podajo iz kota na drugo vratnico lepo spremljal Matija Goričan in zatresel domačo mrežo. V 23. minuti so Bukovčani rezultat uspeli znižati, ko se je po samostojnem prodoru sam pred vratarjem gostov znašel Niko Veršič in brez težav premagal nemočnega Timoteja Tomića. Hajdinčani so ponovno povedli v 33. minuti, ko je dolgo podajo izkoristil Gregor Predikaka, ki se je po samostojnem prodoru odlično znašel pred domačim vratarjem. Že v naslednjem napadu pa najlepša poteza srečanja. Gostitelji so prišli do prostega strela, povsem na desni strani v višini kazenskega prostora, k izvedbi je pristopil Marko Cebek in z izjemnim strelom v zgornji daljši kot gostujočega vratarja poskrbel za izenačenje. A zadetkov v prvem delu še ni bilo konec. V 39. minuti je na sceno stopil Aleksej Muhič, ki je izvajal prosti strel, obramba domačih je na kratko odbila žogo, a je do njej prišel ponovno Aleksej Muhič, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora ter še tretjič povedel goste v vodstvo. Bukovčani so izjemno pričeli drugi del, ko je že v drugi minuti nadaljevanja Krešimir Plemeniti z globinsko podajo zaposlil Nika Veršiča, ki mu ni bilo težko zatresti gostujoče mreže za svoj še drugi zadetek na srečanju. V 77. minuti novo vodstvo gostov, ko je ponovno na sceno stopil Aleksej Muhič, ki se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov in s strelom po tleh poskrbel za novo vodstvo Hajdinčanov. Gostje so zmago potrdili v sodnikovem podaljšku, ko se je sam pred vratarjem ponovno znašel Aleksej Muhič, ter postavil končni rezultat. Hajdina se je s še tretjo prvenstveno zmago povzpela na osmo mesto in sedaj zaostaja za točko za Bukovci. (A.L.)
VIDEO BUKOVCI – HAJDINA
Zapisniki 10. kroga Super lige

1. MNZ Ptuj – 10. krog
Skorba doma do zmage nad Ormožem, Majšperk slavil pri Rogoznici
Potem, ko so nogometaši vodilne Gorišnice bili tokrat prosti, so to izkoristili nogometaši Skorbe, ki so se z zmago nad Ormožem doma približali Gorišnici na točko zaostanka. Skorba je povedla v 37. minuti, ko je zadel Denis Hreljič, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Ormožani so rezultat poravnali v petnajsti minuti drugega dela, ko je v polno meril Rok Lah. A le pet minut zatem so gostitelji ponovno povedli, ko je strel iz bele točke izkoristil Kajetan Brodnjak. Minimalno prednost je Skorba zadržala vse do konca in zabeležila še sedmo prvenstveno zmago.
Do zanesljive zmage so v Rogoznici prišli nogometaši Majšperka. Gostje so povedli v 11. minuti, ko je svoj šov pričel Elvino Podbrežnik. Gostitelji so sicer le dve minuti zatem rezultat poravnali, ko je v polno meril Gorazd Rižnar. Drugi del srečanja je povsem pripadel gostom, oziroma Elvinu Podbrežniku. Ta je najprej v osmi minuti nadaljevanja še drugič zatresel domačo mrežo. Le tri minute zatem je poskrbel za hat-trick in po dobri uri igre s še četrtim zadetkom, ko je iz najstrožje kazni postavil tudi končni rezultat srečanja.
Do novih treh točk so doma prišli nogometaši Grajene, ki so ugnali Središče ob Dravi. Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so padli tudi vsi trije zadetki. Najprej je za vodstvo v 24. minuti poskrbel Edin Zulić, ki je v polno meril iz najstrožje kazni. V 37. minuti je prednost povišal Denis Lozinšek, le minuto zatem pa je Thomas Pihler postavil končni rezultat srečanja. Grajena je z zmago ostala na petem mestu lestvice, medtem ko Središče ostaja predzadnje osmo.
V Podlehniku so se treh točk veselili nogometaši Tržca. Gostje so zagospodarili že na začetku srečanja, in povedli že v 10. minuti, ko je v polno meril Žan Hliš. Že osem minut zatem so gostje povišali prednost, ko je v polno meril Marko Pečnik. Za izdatno prednost ob polčasu pa je poskrbel Žan Hliš s svojim drugim zadetkom. Tudi v nadaljevanje so boljše vstopili gostje, ki so še četrtič zatresli domačo mrežo, ko je v osmi minuti nadaljevanja zadel Jože Emeršič. Gostitelji so sicer le nekaj trenutkov zatem uspeli rezultat znižati, ko je zadel Primož Močnik. Gostje so zmago potrdili v dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja, ko je še drugič v polno meril Jože Emeršič.  (A.L.)
Zapisniki 10. kroga 1. MNZ Ptuj

2. MNZ Ptuj – 9. krog
Makole do osme prvenstvene zmage, desetica Spodnje Polskave
V edini izenačeni tekmi so si Makolčani priigrali še osmo prvenstveno zmago doma proti Hajdošam. Gostje so boljše vstopili v srečanje in povedli že v osmi minuti, ko je zadel Tine Glodež, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu. Makolčani so odločno vstopili v drugi del in v deveti minuti nadaljevanja rezultat izenačili, ko je zadel Klemen Stojnšek. Že v naslednjem napadu pa so Makolčani uspeli obrniti rezultat v svojo korist, za vodstvo je zadel David Rojs. Sledilo je novo izenačenje, pri gostih se je v 66. minuti še drugič na srečanju med strelce vpisal Tine Glodež. Zmago in tri točke je Makolčanom priigral Gašper Smogavc.
Nogometaši Spodnje Polskave so vpisali zmago kroga, saj so kar desetkrat zatresli mrežo Slovenja vasi. V prvem delu so gledalci videli le dva zadetka, v drugem pa so gostitelji povsem zagospodarili na igrišču in povsem nadigrali goste. Pri gostiteljih je bil kar petkrat natančen Marko Vindiš, trikrat je v polno meril Urban Kos, po enkrat pa sta bila natančna Bojan Pišek in Tadej Lunežnik. Polskava z zmago tako ostaja tik za petami vodilnim Makolam.
Izdatne zmage so se veselil tudi nogometaši Zgornje Polskave, ki so doma kar petkrat zatresli mrežo Oplotnice. Ob zmagi je dvakrat mrežo gostov zatresel Matic Milošič, po enkrat pa so bili natančni Jure Puhman, Matej Smogavc in Stjepan Krajinović.
Visoke zmage so se v Lovrencu veselili tudi nogometaši Leskovca, ki so kar štirikrat zatresli domačo mrežo. Ob še četrti prvenstveni zmagi Leskovca sta bila dvakrat natančna Martin Železnik in Timotej Krajnc.  (A.L.)
Zapisniki 9. kroga 2. MNZ Ptuj