Pregled tekem v ligah MNZ Ptuj
Cirkulane prekinile niz zmag nogometašev Hajdine


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 12. krog
Cirkulane potrdile jesenski naslov z zmago nad Hajdino, remi v Gerečji vasi
Cirkulane so prekinile niz zmag nogometašev Hajdine, ter z naskokom osvojile jesenski naslov, saj imajo kar 10 točk prednosti pred zasledovalci. Nogometaši Hajdine so sicer imenitno pričeli srečanje in povedli že v prvem napadu, ko je Denisa Zajca premagal Matija Goričan. Gostitelji so prednost gostov lovili dobre pol ure, ko je izenačujoči zadetek dosegel Blaž Cesar. Le nekaj trenutkov kasneje pa so Cirkulane rezultat popolnoma obrnile v svojo korist, ko je Blaž Cesar še drugič premagal Žigo Emeršiča, tokrat iz najstrožje kazni. Končni rezultat in deseto prvenstveno zmago, je v peti minuti nadaljevanja potrdil Stefan Zazić. Cirkulane bodo tako zanesljivo prezimile na vrhu, kot že omenjeno imajo velikih 10 točk naskoka pred zasledovalci, Hajdina bo prezimila na šestem mestu.
Derbi kroga je bil odigran v Gerečji vasi, kjer so gostovali Markovci. Srečanje so povsem po svojih željah pričeli gostitelji, ki so povedli že v šesti minuti, ko je prekršku nad Damijanom Hertišem glavni sodnik srečanja pokazal na belo točko, iz katere je bil uspešen kapetan Tadej Rozman. Hitro vodstvo Markovčanov ni zmedlo in dokaj hitro so vzpostavili ravnotežje in po slabe pol ure rezultat izenačili, ko je bil po natančni podaji s kota najspretnejši Denis Horvat in rezultat izenačil. Le nekaj minut zatem so Markovčani popolnoma obrnili rezultat v svojo korist. Nastja Čeh se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, ter premagal nemočnega Tilna Kolariča. Tik pred odhodom na odmor so gledalci videli še drugo najstrožjo kazen, še drugo v korist vijoličastih. Tudi drugič je odgovornost prevzel domači kapetan Tadej Rozman in še drugič premagal Aleša Hercoga. V nadaljevanju so si več priložnosti ustvarili gostje, a se mreži več nista zatresli, tako da je ostalo pri delitvi točk. Gerečani so z novo točko ostali na drugem mestu lestvice, medtem ko so Markovčani zdrsnili na četrto mesto.
Poljčanski Boč je na Pragerskem prišel do zanesljive zmage, s katero bodo prezimili na tretjem mestu lestvice. Poljčančani so povedli v šestnajsti minuti srečanja, ko je Uroša Krivca premagal Jakob Kolar. Slabih deset minut zatem so gostje prednost povišali, ko je Borut Šket uspešno izvedel strel iz bele točke. Končni rezultat je deset minut pred iztekom rednega dela s svojim drugim zadetkom postavil Borut Šket. Poljčančani bodo prezimili na tretjem mestu, Pragerčani pa so z novim, še šestim, porazom zdrsnili na predzadnje deveto mesto.
Izjemno pomembne tri točke so doma osvojili nogometaši Apač, ki so ugnali Zavrč. Povedli so Zavrčani v 36. minuti, ko je iz najstrožje kazni zadel Dario Šincek. A Apačani so potrebovali vsega tri minute, da so prednost gostov izničili, ko je Nejc Šenkiš premagal Tiborja Banića. Po dobri uri igre so rdeče-beli le uspeli pripraviti popoln preobrat, ko je v polno meril Luka Žunkovič. Apačani so minimalno prednost zadržali vse do konca, ter se še drugič veselili treh točk v letošnji sezoni. S tremi točkami sicer ostajajo na dnu lestvice, tako jih čaka izjemno pestra zima, medtem ko Zavrčani s petimi točkami več zasedajo osmo mesto.
V Bukovcih je bil odigran veliki sosedski derbi, katerega so bolje pričeli sosedje iz Stojncev. Gostje so povedli po dobre pol ure igre, ko je bukovško mrežo zatresel Silvo Meznarič. V končnici prvega polčasa so gostje povišali svojo prednost, ko je še drugič na srečanju v polno meril Silvo Meznarič. Bukovčani so v nadaljevanju pritisnili proti vratom gostom, kar se jim je obrestovalo v osmi minuti nadaljevanja, ko je Marko Šmigoc znižal zaostanek. Tik pred koncem srečanja pa so Bukovčani uspeli rezultat izenačiti, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Krešimir Plemeniti. Bukovčani bodo prezimili na petem mestu lestvice, medtem ko bodo Stojnci prezimili na sedmem mestu. (A.L.)
Zapisniki 12. kroga Super lige

1. MNZ Ptuj – 12. krog
Skorba s šestico do jesenskega naslova
Nogometaši Skorbe so v Grajeni prišli do visoke zmage, s katero so si ob spodrsljaju Gorišnice priborili naslov jesenskih prvakov. Srečanje so sicer boljše odrli nogometaši Grajene, ki so povedli sredi prvega polčasa, ko je zadel Thomas Pihler. A še v prvem delu je sledil popoln preobrat Skorbe. Najprej je rezultat izenačil Danijel Kaučič, le nekaj trenutkov zatem pa je za popoln preobrat poskrbel Benjamin Ciglar. Drugi del je povsem pripadel gostom, ki so pot k visoki zmagi tlakovali s štirimi zadetki. Najprej je prednost povišal Denis Hreljič, nato je še drugič na srečanju v polno meril Benjamin Ciglar, v končnici pa sta v polno merila še Kajetan Brodnjak in Niko Fridl. Skorba si je tako v zadnjem jesenskem krogu priigrala dve točki prednosti pred zasledovalci.
Gorišnica je doma s porazom proti Tržcu prepustila vodilno mesto Skorbi. Tržec je povedel v končnici prvega dela, ko je zadel Dejan Skrbinšek. V deseti minuti nadaljevanja je prednost gostov povišal Marko Pečnik. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja je iskrico upanja gostiteljem z zadetkom prižgal Marko Škerjanec, a so gostje tik pred koncem pokopali vse upe Gorišnice, ko je končni rezultat postavil David Kozel. Gorišnica bo prezimila na drugem mestu, medtem ko bo Tržec prezimil na četrtem mestu.
Nogometaši Podlehnika so doma ugnali Ormož. Gostitelji so povedli dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa, ko je ormoško mrežo zatresel Primož Močnik. Dvajset minut pred iztekom rednega dela so gostitelji svojo prednost povišali, ko je v polno meril Matjaž Trafela. Ormožani so v končnici srečanja uspeli zatresti domačo mrežo, ko je Mitjo Bedrača premagal Žan Šuen, a je Podlehnik do konca srečanja zadržal minimalno prednost. S peto zmago bo prezimil na šestem mestu, medtem ko bodo Ormožani prezimili na predzadnjem osmem mestu.
Rogoznica je doma visoko odpravila Središče, ter si s tretjo prvenstveno zmago zagotovila sedmo mesto. Gostitelji so imenitno pričeli in po petih minutah vodili že z dvema zadetkoma prednosti. Najprej je v polno meril Davor Zorko, prednost pa je povišal Danijel Horvat. Po dvajsetih minutah so gostitelji vodili že s stremi zadetki prednosti, ko je zadel Mitja Podhostnik. Gostje so v končnici srečanja sicer rezultat znižali, ko je v polno meril Timotej Vočanec. Tudi v drugem delu so bili boljši nasprotnik gostitelji, ki so boljšo igro kronali z zadetkom v 70. minuti, ko je končni rezultat postavil Matjaž Lebar. Središčane čaka veliko dela med zimskim premorom, saj so z osmim porazom zdrsnili na zadnje deveto mesto. (A.L.)
Zapisniki 12. kroga 1. MNZ Ptuj