Pregled 13. kroga 1. MNZ Maribor: Zaradi vremenski razmer je jesenski del prvenstva končan! Dobrovcam simbolični naslov jesenskega prvaka, v soboto še tekma Duplek – TAB Akumulator

Zaradi močnega deževja, ki je dodobra načelo zelenice,  13. krog ni bil odigran v celoti. Odpovedana je bila sicer samo ena tekma, v Dupleku med Duplekom in TAB Akumulatorjem. Vodstvo tekmovanja je sprejelo edino logično odločitev. Tekma se bo odigrala v soboto 23.11. ob 14:00, za ostale ekipe pa je jesenski del prvenstva zaključen. Spomladi se bo tako odigral celoten spomladanski del sezone, kar je zagotovo najbolj pravično, kajti dolgo tekmovanje je na nekaterih ekipah pustilo globoke posledice. Simboličnega naslova jesenskih prvakov se veselijo v Dobrovcah. Priigrali so si ga dobesedno v zadnjih sekundah jesenskega dela prvenstva. V Rušah je namreč vse do 93. minute kazalo na delitev točk. Nato pa je glavni sodnik Novarlič pokazal na belo točko, s katere je Kušnik zabil za končnih 1:2.  

 

Na drugem mestu prvenstvene lestvice bodo z minimalnim zaostankom točke prezimili nogometaši Starš. Starše so se v tem krogu zelo namučile z Marles Hišami. V sredini drugega polčasa je izkušeni Barun vseeno našel pot do mreže gostov in presenečenja ni bilo.  Na tretji poziciji bodo čakali na drugi del prvenstva nogometaši iz Rač. Zaostanek za vodilnimi Dobrovcami je samo 5 točk, ali povedano drugače, Račanci lahko med zimskim premorom zelo resno razmišljajo o naslovu.  Zadnjo jesensko preizkušnjo so po pričakovanju zanesljivo dobili. Nasprotnik je bil najlažji možni…zadnjeuvrščena Peca, ki v tej sezoni ni konkurenčna. Na koncu je na semaforju pisalo 6:0.   Smo pa presenečenje videli v Miklavžu. Domači so z 1:0 premagali Pesnico, ki je na nek način s tem rezultatom izpadla iz boja za naslov. Ob Peci trenutno najslabše kaže nogometašem Slivnice. Še pred nekaj krogi so sicer kazali zgledne predstave. Nato pa so prišli v serijo porazov, ki so jo zaključili v soboto doma proti Marjeti. Gostje so zmagali visoko z 1:6 in Slivničane pahnili v težko situacijo…nehvaležno predzadnje mesto.  Na drugi strani bo Marjeta prezimila na visokem četrtem mestu z 8-mimi točkami zaostanka za vodilnimi Dobrovcami.  

 

POROČILO S TEKME NK MALEČNIK – NK BRUNŠVIK 1:0 (0:0)

V Malečniku so se domači merili proti povsem razglašenemu lanskemu prvaku Brunšviku. Obe ekipi sta potrebovali točke za mirnejši zaključek jesenskega dela. V prvem polčasu so imeli nekaj več od igre gostje, ki so si preko Pleterška in Kočarja pripravili dve lepi priložnosti, a na žalost gostujočih navijačev sta ostali neizkoriščeni. Ekipi sta tako po ne najbolj gledljivi predstavi odšli na odmor z neodločenim rezultatom 0:0. V drugem delu so domači stopili na plin in prevzeli pobudo nad srečanjem. Veliko je k temu pripomogla menjava ob polčasu, ko je v igro vstopil zimzeleni Karič, ki je dal svojim soigralcem nekaj dodatne samozavesti in mirnosti. Domačini so imeli nekaj situacij iz katerih bi lahko nevarneje ogrozili vrata Brunšvika, a nikakor niso uspeli zaključiti akcije kot bi bilo potrebno za dosego zadetka. Nato je prišel odločilen trenutek na srečanju. V 87. minuti je po podaji Kariča zadetek za zmago z glavo dosegel Jamšek. Roko na srce tudi reakcija vratarja gostov bi morala biti boljša v tej situaciji. Vendar ne glede na vse lahko rečemo, da so pri Malečniku na koncu bili poplačani za trud in željo po zmagi. Malečnik je s to zmago naredil korak naprej na lestvici. Je pa res, da še vedno niso na položaju, ki zagotavlja obstanek. Na drugi strani je Brunšvik doživel že svoj 6 zaporedni poraz in zagotovo spada v krog ekip, ki so komaj čakale na zimski premor, da nekoliko strnejo svoje vrste.

 

V soboto nas torej čaka še zadnje dejanje jesenskega dela prvenstva, dvoboj med Duplekom in Akumulatorjem. Nato pa se bo nogometni ples v 1. MNZ Maribor zaključil in na sceno bodo  stopili funkcionarji,  da pripravijo vse pogoje za nadaljevanje sezone. Nadejamo si lahko veliko sprememb pri nekaterih klubih, še posebej v tistih, ki niso zadovoljni s svojim statusom ob koncu prvega dela. Spomladanski del se bo predvidoma pričel v sredini marca 2020.