Rezultati 16. kroga 3. SNL-vzhod
Prednost Dravinje kopni

Konjičani imajo le še 2 točki prednosti.

Vodilna Dravinja je neugodno gostovanje v Ljutomeru pričela odlično, saj je že v 2. minuti z zadetkom svojega kapetana Čerenaka povedla z 0:1. Domači so po uvodnem šoku uspeli vzpostaviti ravnotežje, a se rezultat do konca polčasa ni spreminjal. Ni se spreminjal vse do 64. minute, ko je sodnik Mertelj dosodil 11-metrovko v korist domače ekipe. Za razliko od prejšnjega kroga konjiški vratar Klevže tokrat ni bil uspešen in domači so preko Ciglariča prišli do izenačenja. Do konca srečanja so oboji imeli še nekaj priložnost za spremembo rezultata, a ostalo je pri pravičnih 1:1.
Nov remi Konjičanov je izkoristila Drava, ki je na gostovanju v Slovenski Bistrici prišla do minimalne, a sila pomembne zmage. Edini zadetek na srečanju je bil avtogol, ki ga je ob koncu polčasa dosegel Trunkl. Ptujčani so se enako kot v jesenskem delu precej namučili z bistriško ekipo in če bi ta tudi v ostalih srečanjih kazala takšen pristop, potem bi bil njen položaj na lestvici precej boljši.
Šmarčani so prišli do prvih in izjemno pomembnih točk v nadaljevanju sezone. V domačem srečanju so namreč povsem nadigrali in deklasirali ekipo Čarde. Za tako dober konec je bil pomemben dober začetek, saj so že v 2. minuti s pomočjo avtogola prišli do vodstva. Nadaljevanje je bilo tako precej lažje, svojo boljšo igro v 1. polčasu pa so kronali še z enim zadetkom. Ko so gostje v 47. minuti ostali še brez izključenega Vöröša, pa je bilo jasno, da bodo točke ostale doma in, da je samo vprašanje s kakšno razliko bo premagan tekmec. Do konca so še 3x uspeli premagati gostujočega vratarja Kuharja, za končno visoko zmago s 5:0.
Malečnik očitno ne more sestaviti dveh polčasov. Če bi se tekme igrale le 45 minut, bi imel kar nekaj točk več, tako pa… Srečanje v Šentjurju so gostje pričeli odlično in z zadetkoma v 14. in 23. minuti povedli z 0:2. Hitro vodstvo ni dalo slutiti preobrata. Mlada domača ekipa je še pred koncem polčasa uspela zaostanek zmanjšati na 1:2 in ohraniti aktiven rezultat. Ta zadetek jim je očitno dal krila, saj so v nadaljevanju povsem zasenčili goste in z dvema zadetkoma rezultat preobrnili v svojo korist in prišli do treh točk, ki se jih pred srečanje verjetno niso nadejali.
Večerna tekma v Lendavi je postregla s pravim derbijem, saj je dobrih 500 gledalcev imelo kaj videti. Po prvih 45-ih minutah niso videli zadetkov, kljub temu pa so obojni imeli nekaj priložnosti za dosego zadetka. Do prvega so morali čakati do 69. minute, ko je goste v vodstvo iz 11-metrovke popeljal Sreš Dejan. Da bi bila situacija za domače še slabša, je bil ob tem še izključen Antonovič David. Kljub zaostanku in igralcu manj pa so Naftaši 10 minut kasneje uspeli priti do izenačenja, ko je pravtako iz 11-metrovke zadel Gerencsér. V zadnjih 10-ih minutah je bilo precej vroče, a se je srečanje končalo z 1:1, s katerimi so lahko bolj zadovoljni domači.
Odranci so po tesnem porazu v minulem krogu, v tem krogu doma gostili Rakičan, ki v tem delu sezone igra kot prerojen. Samo srečanje so bolje pričeli domači, katerim se je ponudilo vodstvo, a je Žerdin v 16. minuti zastreljal 11-metrovko. Za razliko od domačih pa kaj takega gostje niso zapravili, saj je Godvajs strel iz najstrožje kazni uspešno realiziral in svoji ekipi priigral minimalno vodstvo ob polčasu. Tudi v 2. polčas so bolje vstopili gostje, ki so prednost povišali že v 7. minuti nadaljevanja, za še izdatnejšo prednost pa je znova poskrbel Godvajs, ki je uspešno izvedel še eno 11-metrovko. Domači so uspeli znižati zaostanek le dve minuti kasneje, to pa je tudi bilo vse kar je bilo v njihovi moči. Gostje iz Rakičana so tokrat bili enostavno boljši, zato zaslužena zmaga z 1:3.
Gorički El Clasico se je končal po željah domače ekipe, ki je z zmago nad rivali prišla do prvega kompleta treh točk v nadaljevanju prvenstva. Vse pomembno se je zgodilo v drugem polčasu. Najzaslužnejši za zmago domačih je zagotovo kapetan Čontala, ki je dosegel vse tri zadetke za svojo ekipo, medtem ko je za goste zadel Škafar. K zmagi domačinov pa je ogromno pripomogla tudi izključitev gostujočega vratarja Klemenčiča, saj je Čontala po tem dosegel kar dva zadetka.
Zapisniki 16. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=270] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]