Share
Praznik nogometa v Rogatcu

Praznik nogometa v Rogatcu

Na koncu veliko veselje gostujočih navijačev, ki so se zavedali, da ta zmaga pomeni vnovično gledanje drugoligaških tekem v Rogaški.

Več kot 400 ljubiteljev nogometa se je v soboto popoldan zbralo v športnem parku Rogatec, da bi v živo pozdravili v tej sezoni odlične nogometaše, tako domačih “Monsov” kot gostujočih Slatinčanov. Vrhunska travnata površina in lepo sončno vreme sta le še pristavila piko na “i” k pravemu spektaklu.
V uvodu prvega polčasu gledamo predvsem borbeno predstavo iz obeh strani, pomembno je bilo ne prejeti zadetka. Kasneje nekoliko nevarnejši gostje, razigran je bil predvsem Šlogar, a je bil vedno na pravem mestu domači vratar Klasinc. Na nasprotni strani je bil najbolj razpoložen Krivec, ki je nekajkrat lepo “izpremešal” gostujoče branilce, vendar brez pravega zaključnega strela. Poskus tudi Grošiča ter Peera od daleč, vsakič žoga mimo okvirja gola. Na polčas se je tako odšlo brez zadetkov, zadovoljni vse, še najbolj pa domači šef “šanka”, kjer se je kar trlo starih prijateljev vseh generacij.
V nadaljevanju pa presenetljivo bolje krenejo Rogatčani, ki so s svojo živahnostjo rahlo presenetili goste. V 58. minuti vnovičen prodor Krivca, ki je v kazenskem prostoru izsilil prekršek, na enajstmetrovko pa je pokazal glavni sodnik Kordež Matic. Žogo je na “elf” pristavil Vtič Marko, ki je še lani bil igralec Rogaške. Streljal je v levi vratarjev kot in zadel vratnico. Razočaranje v domačih vrstah in dodatna energija pri gosteh, ki so do konca tekme prevladovali na igrišču. Najprej je v 63. minuti iz kakšnih 25-ih metrov pod sam prečnik žogo potisnil gostujoči kapetan Grošič ter tako najavil slatinski “blisk”. Le 4 minute kasneje prosti strel za goste. Dobra koncentracija Šlogarja in zadetek kakšnega se ne bi sramovali tudi na prvoligaških zelenicah. Domači se enostavno izgubijo in v teh trenutkih imajo vse niti v rokah gostje. Tako dosežejo tudi tretji zadetek. Po hitrem protinapadu, kjer so sodelovali skoraj vsi napadalci gostov, je bil znova uspešen Šlogar. Veliko veselje gostujočih navijačev, ki so se zavedali, da ta zmaga pomeni vnovično gledanje drugoligaških tekem v Rogaški.
V 89. minuti je po predložku iz desne strani bil na pravem mestu domači rezervist Polajžer in tako postavil končni rezultat tekme 1:3. (Bruno Krklec)

MONS CLAUDIUS – NK ROGAŠKA   1 : 3 (0 : 0)
0:1 Grošič Aleš 63.
0:2 Šlogar Marko 67.
0:3 Šlogar Marko 72.
1:3 Polajžer Dejan 89.