Povzetek sezone 2014/15 v 2. SNL

Presenetljivo je prvak 2. lige postala ekipa iz Krškega. Presenetljivo, a zasluženo.

Presenetljivo je prvak 2. lige postala ekipa iz Krškega. Presenetljivo, a zasluženo. Bili so najbolj konstantni skozi celo sezono in predvsem niso izgubljali točk na domačem igrišču. Boj z Aluminijem in Dobom je trajal do zadnje minute, ko so v zadnji tekmi odločili derbi z Aluminijem v svojo korist v 93 minuti.
Aluminij je tako postal pehist sezone, ampak so imeli veliko nihanj. Predvsem so slabo odigrali jesenski del. Dob je v sezono krenil katastrofalno in šele po menjavi trenerja Mitrakoviča, so začeli nizati zmage in na koncu končali na tretjem mestu, samo dve točki za Krškim. Kot presenečenje absolutno lahko omenimo Ankaran, ki je bil nezaustavljiv predvsem spomladi, ter končal sezono takoj za vodilno trojico. Tolmin na petem mestu je jeseni kazal več potenciala, a očitno so spomladi bili zadovoljni z bero točk od prej in so malo popustili. Ampak za novinca, je peto mesto lep dosežek. Največje razočaranje prvenstva je zagotovo Triglav, ki je glasno napovedoval povratek v prvo ligo, a so se zelo opekli. Problemi okrog kluba in v samem klubu so očitno preveliki in je druga liga v tem trenutku realna slika Triglava.
Veržej in Šenčur sta odigrala toliko, koliko sta potrebovala za obstanek v ligi, čeprav je Šenčur imel večje probleme. Po vrnitvi v drugo ligo je Dravinja tudi ekspresno izpadla. Nekaj smole na nekaterih ključnih tekmah in kratka klop, je pripomogla k izpadu. Šmartno letos ni bilo kos drugoligaškemu nogometu in so izpadli že ob pol sezone. Klub, ki je s kvaliteto igralcev umiral že nekaj sezon, je letos dokončno klonil. Spomladi so namreč osvojili samo eno točko.