Povratna tekma za popolnitev 2. SNL
Drava po drami v Lipi med drugoligaše

V Lipi so nogometni sladokusci vsekakor prišli na svoj račun. Povratna tekma v kvalifikacijah za 2. SNL med Odranci in Dravo je bila vse do 90. minute povsem negotova in skorajda do zadnjega piska sodnika Mežnarja je kazalo na podaljške.

V Lipi so nogometni sladokusci vsekakor prišli na svoj račun. Povratna tekma v kvalifikacijah za 2. SNL med Odranci in Dravo je bila vse do 90. minute povsem negotova in skorajda do zadnjega piska sodnika Mežnarja je kazalo na podaljške.
Srečanje v Lipi je pospremilo blizu 750 gledalcev, kar je za deloven dan zares zavidljiva številka in za razliko od sobotnega dvoboja na Ptuja, so se kolena skozi vso tekmo konkretno šibila gostom iz Ptuja.
Odranci so namreč agresivno pričeli povratni obračun in vseskozi oblegali vrata Aleša Ajleca, vse do 10. minute, ko je Gostan izkoristil lep predložek Matjašca in zatresel mrežo gostov, ter na noge dvignil domače navijače. Prvi polčas je bil povsem v domeni domače ekipe, ki je povsem deklasirala goste in onesposobila »prve ptujske violine«. Gostje so imeli sicer nekaj priložnosti predvsem po prostih strelih Nastje Čeha, a so vsi končali nad domačim golom, katerega je tokrat čuval mladi Ferenčak, oziroma v domačem živem zidu. Kvalifikacije je povsem na glavo obrnil Gostan minuto pred iztekom prvega polčasa, ko je po skoraj identičnem predložku iz 10. minute izkoristil podajo Žnidariča in še drugič premagal Ajleca, ter Odrance povsem vrnil v igro za 2. SNL.
Domačini so imeli tudi nekaj zrelih priložnosti, predvsem »volej« Balažica s 30m, bi lahko kaj hitro končal v mreži gostov, a je bil Ajlec uspešnejši.
V nadaljevanju so domačini sicer malce popustili, a vseeno niso dovolili, da bi se Drava razigrala. Domači navijači so imeli veliko povedati čez sodnika Mežnarja, ki je v 2. polčasu pridno kartoniral predvsem domače igralce.
Gostje so imeli najzrelejše priložnosti predvsem prek Nastje Čeha, ki je dvakrat zapretil iz prostega strela. Enkrat je meril mimo vrat, drugič mu je veselje preprečil Ferenčak. Na domači strani je v 82. minuti veliko težav Ajlecu povzročil rezervist Smej, s strelom s 30m, a je Ajlec strel s konicami prstov odbil v kot. Domača publika je dobesedno eksplodirala, ko je sodnik Mežnar v 84. minuti pod predčasno prho z rdečim kartonom, po prekršku nad Horvatom, poslal Jerebica. Ptujčani so nato z igralcem več prevzeli vajeti igre in v 89. minuti prišli do tako želenega zadetka, ko je odbijanje žoge od nog do nog pred domačim golom izkoristil Tomažič Šeruga in znižal domače vodstvo, ter Dravi priigral sodelovanje v 2. SNL za prihodnjo sezono.
Resnici na ljubo pa so v Lipi za razliko od sobotne tekme dominirali Odranci in zmaga je bila res zaslužena. (Dejan Čurič)

Lipa, sreda, 17.06.2015 ob 17.00:
ODRANCI – DRAVA PTUJ  2 : 1 (1:0) /0:2/
Gostan 10., 44.; Tomažič-Šeruga 89.
R.K.: Jerebic 84./Odranci
/ / – izid prve tekme
S skupnih 2:3 v 2. SNL napreduje Drava Ptuj.

PRVA TEKMA