Poročilo 25. turnirja ŠD Rim

25. tradicionalni turnir v Športnem parku Rim je bil zaradi slabega vremena prestavljen iz 23.6. na 30.6.2019. Tokrat je bilo vreme kot naročeno, prijetnih 30 stopinj, z rahlim poletnim vetričem. Prijavilo se je 11 ekip, ki so bile razdeljene v 4 skupine, iz katerih je zmagovalec napredoval direktno v polfinale.
V prvem polfinalnem dvoboju so se srečali lanskoletni zmagovalci ŠD GABERJE in ekipa malonogometne legende Haloz, Damjana Skele, GT 234. Redni del se je končal z 1:1, po penalih pa je v finale napredovala ekipa iz Rogatca.
Drugi polfinale so odigrali domačini ŠD RIM proti trenutno eni najbolj vročih malo nogometnih ekip Podravja, RC TRCKO. Tik pred koncem srečanja je po prodoru Simona Krajnca na »drugi« žogo v mrežo pospravil Marko Pislak. Domačini so tako povedli, a v prvi akciji po izvajanju iz sredine igrišča prejeli zadetek s strani RC Trcko. Sledili so kazenski streli, v katerih je domači vratar Tilen Ploj obranil strel Matevžu Kukovcu in domačinom zagotovil vstop v finale.
Tekma za tretje mesto je postregla z le enim zadetkom tik pred koncem srečanja in prinesla zmago ekipi GT 234.
Oster in moški boj v finalu so boljše zaključili domačini in zmagali z 1:0. Edini zadetek je dosegel Tomaž Gajser, po odlični podaji najboljšega igralca turnirja Davida Škrabla, v zaključku prvega polčasa. Kljub še nekaj obetavnim akcijam, so mreže na obeh straneh do konca tekme ostale nedotaknjene.
Sledila je slavnostna podelitev nagrad najboljšim ekipam in posameznikom na turnirju ter druženje pozno v noč. Na tem mestu se organizator ŠD RIM še enkrat iskreno zahvaljuje vsem igralcem in gledalcem za obisk in prijetno nogometno druženje.

Zanimivosti:
– na turnirju je bilo odigranih 14 tekem in doseženih 47 zadetkov, kar znaša 3,35 zadetka na tekmo.
– zmagovalna ekipa ŠD Rim prejema za eno leto v imetje prehodni pokal ŠD Rim.
– lanskoletnim zmagovalcem ŠD Gaberje ni uspelo osvojiti turnirja še drugič zapored (2018).
– prvič sta bila podeljena pokala za naj IGRALCA (David Škrabl) in naj VRATARJA (Tilen Ploj) iz zmagovalne ekipe ŠD Rim.
– premierno se je izvedlo tudi tekmovanje v streljanju kazenskih strelov. V konkurenci 15-tih prijavljenih je zmagal MATEVŽ KUKOVEC. Nagrada 1x družinska pica.
– edina ekipa, ki je doslej osvojila prehodni pokal je ekipa ŠD Rim (2013, 2014, 2015).