Poročilo 12. malonogometnega turnirja – Memorial Srečka Tominca

V soboto, 27.6. je na Selih potekal vsakoletni turnir v malem nogometu, ki ga organizira Športno društvo Selan. Tradicionalni pozno aprilski termin, je letos zamenjal poletni zaradi vsem znanih okoliščin. Zelo številčni gledalci na Selih so bila priča pravemu nogometnemu spektaklu, saj bila zastopanost ekip izjemno kakovostna. V boj za zmagovalca se je podalo 18 ekip iz celotne Slovenije in tudi Hrvaške. Posebej velja izpostaviti prihod igralcev vrhniškega Silika na čelu z Benjaminom Tušarjem, ki je pred kratkim prestopil k češkemu prvoligašu AC Sparta Praha.
Tekmovalni del so ekipe pričele v skupinah po tri, iz katerih sta v nadaljnje izločilne boje napredovali po dve ekipi iz vsake skupine. Po dveh krogih izločilnih bojev, so v boju za prvaka zasluženo ostale ekipe: Gostilna pri Krajncu, RC Trcko in MT Kolar. Finalni del turnirja je bil sestavljen iz treh tekem, v katerih so se tri najboljše ekipe pomerile po sistemu vsaka z vsako.

GOSTILNA PRI KRANJCU : RC TRCKO   0 : 1 (0:0)
Prva je bila na sporedu tekma ekip Gostilna pri Krajncu iz Vrhnike in RC Trcko. Velik del kadra ekipe RC Trcko so sestavljali igralci KMN Tomaž Šic bar. Izzivalna ekipa pa je prihajala iz Vrhnike, praktično vso ekipo pa so predstavljali igralci prvoligškega Silika.
Prvi polčas je se je končal z izidom 0:0, obe ekipi pa sta si priigrali nekaj zrelih priložnosti. V drugem polčasu pa se je zgodil odločilen trenutek srečanja, in sicer izključitev Aljaža Končana zaradi drugega rumenega kartona. Ekipa RC Trcka je prednost igralca več izkoristila. Po nevarnem strelu Nika Vajde je Vrhničane še rešila vratnica, v nadaljevanju pa je po udarcu Urbana Senekoviča žoga našla pot v mrežo. Proti koncu srečanja so Vrhničani mrzlično iskali zadetek. Enega izmed nevarnih poskusov je izvedel Nikola Jandrič, a tudi njegov strel je vratar Zupanič ubranil. Ostalo je pri minimalni zmagi ekipe RC Trcka, do katere so prišli z zelo čvrsto in trdo igro, ki nikakor ni ustrezala Vrhničanom.

GOSTILNA PRI KRANJCU : MT KOLAR   2 : 2 (0:0)
V drugi tekmi sta se pomerili ekipi Gostilna pri Krajncu in MT Kolar, slednjo pa so sestavljali večinoma igralci FC Hiša daril Ptuj iz 1. SFL. Prvi polčas je minil dokaj mirno, žogo so večino časa imeli v nogah tehnično izjemni Vrhničani, a do izrazitejših priložnosti niso prihajali. V začetnih minutah drugega polčasa pa so Vrhničani nevarno zapretili, a vratar Caf je dobro posredoval. Takoj v nadaljevanju tekme pa je povedla ekipa MT Kolar, ki jo je v vodstvo popeljal Pauko. Vratar Berzelak je bil izjemen tudi v igri v polju, zato so igralci Gostilne pri Krajncu veliko igrali z njim. Izid je poravnal Nikola Jandrić, ki je v gol pospravil odbito žogo po strelu prej omenjenega Berzelaka. Kmalu v nadaljevanju je ponovno zadel Jandrić po izjemni kombinaciji celotne ekipe, ki si je predtem priigrala še kakšno zrelo priložnost. Sedaj so igralci MT Kolar morali loviti rezultat in to jim je tudi uspelo po zadetku Žana Krajnca, ki je zadel po lepem prodoru in postavil končni izid tekme.

MT KOLAR : RC TRCKO   2 : 0 (1:0)
Sledila je zadnja tekma turnirja, ki je odločala o zmagovalcu. MT Kolar je nujno potreboval zmago, medtem ko je Trcku odgovarjal že neodločen rezultat. Kot se je izkazalo v nadaljevanju se je odločilen dogodek srečanja zgodil takoj v uvodu obračuna, ko je za MT Kolar zadel Nejc Rober. Trcko je v preostanku obračuna močno oblegal gol nasprotnikov in veliko časa igral tudi z vratarjem v polju, a ni mogel zadeti. Po hitrem protinapadu je Piher v zaključku tekme le še potrdil zmagovalca obračuna in s tem tudi turnirja na Selih.

Vrstni red:
1. MT Kolar
2. RC Trcko
3. Gostilna pri Kranjcu

MT Kolar: Kevin Caf (V), Thomas Pihler, Žan Krajnc, Aleksander Nedižavec, David Pauko, Timotej Kotnik, Nejc Rober

RC Trcko: Žiga Zupanič (V), Marko Brest, Urban Goričan, Mitja Gašparič, Niko Vajda, Matevž Kukovec, Urban Senekovič

Gostilna pri Kranjcu: Nejc Berzelak (V), Nikola Jandrić, Aljaž Končan, Benjamin Tušar, Rok Železnik, Maxi Vesel, Maks Rotar, Alan Muratagić