Tudi v drugo poraz Aluminija proti gostom iz Srbije

Nogometaši Aluminija nadaljujejo z intenzivnim igranjem pripravljalnih tekem. Tokrat so odigrali prvo od dveh dogovorjenih tekem z beograjskim Čukaričkim.

Nogometaši Aluminija so z beograjskim Čukaričkim odigrali še drugo tekmo. Ekipi sta nastopili v povsem različnih postavah kot v soboto.
Kljub veliki vročini in sparini so igralci obeh moštev prikazali všečen nogomet. Prvi so pravo priložnost imeli domačini, in sicer strel Horvata z glavo ni bil najbolj natančen. V 24. minuti pa so nogometaši Aluminija izvedli lepo akcijo. Po desni strani je lepo prodiral Jovanovič, ki je streljal, vratar je žogo odbil, Petek pa jo je pospravil v mrežo. Gostje so hitro za tem izenačili. Njihov napadalec Stojilkovič je naredil vse, od prodora do zaključnega strela. Da se gre o nevarnem napadalcu je pokazal v 40. minuti, ko je zadel desni vratnik.
V drugem polčasu so nekoliko boljši in konkretnejši bili  nogometaši Čukaričkega, ki so imeli kar nekaj priložnosti. Eno so izkoristili v 77. minuti, ko je Srnič, sicer neoviran,  iz obrata z okoli desetih metrov dobro streljal in premagal domačega vratarja. Ta zadetek je bil dovolj za zmago gostov.
Omeniti velja, da je tokrat prvič nastopil mladi nogometaš Aluminija Sašo Gerečnik.

ALUMINIJ – ČUKARIČKI 1 : 2 (1:1)
1:0 Petek (24), 1:1 Stojilkovič (29), 1:2 B. S. Srnič (77)

Aluminij: Murko, D. Rešek, Kovačevič, Bingo, Gerečnik, Bloudek, Horvat, Letonja, Vindiš, Jovanovič, Petek
Trener: Ante Šimundža

Čukarički: Tistič, Stojkovič, Brečanovič,Ostojič, Lukaš, Stamenkovič, Teodorovič, D. Srnič, Matič, S. Srnič, Stojakovič
Igrali so še: Jankovič, Gerero, Dinčič, Boljevič, Sekulič
Trener: Vladan Milojevič


1. tekma

Nogometaši Aluminija nadaljujejo z intenzivnim igranjem pripravljalnih tekem. Tokrat so odigrali prvo od dveh dogovorjenih tekem z beograjskim Čukaričkim.
Kljub veliki vročini in sparini je bilo srečanje dinamično, z nekaj dobro izpeljanimi akcijami, vendar neučinkovitimi napadalci. Gostje so dosegli zmagoviti zadetek ob koncu prvega polčasa, ko je napadalec gostov Grujič z lepim udarcem premagal domačega vratarja Lipovca.
V drugem polčasu so bili boljši domači, ki so imeli kar nekaj dobrih priložnosti, vendar niso uspeli spraviti žoge za hrbet vratarja Čukaričkega.

ALUMINIJ – ČUKARIČKI 0 : 1 (0:1)
0:1 Grujič 44.

Aluminij: Lipovac Medved, Lonzarič, Topolovec, M. Ređek, Vaš, Drevenšek, Pečovnik, Gezda, Zajc, Kurež
Trener: Ante Šimundža

Čukarički: Stevanovič, Lazovič,Šakič, Jankovič, Zvrko, Gerero, Mihajlovič, Dinčič, Isakovič, Pitulič, Grujič, Boljevič
Igrali so še: Sekulič, Lukaš, Krčmarevič
Trener: Vladan Milojevič

Danilo Klajnšek