Popoln vikend ekip KNK Odred Kozje

Za nogometaše vseh ekip Kozjanskega nogometnega kluba Odred Kozje je bil prejšnji vikend res popoln, saj so prav vse zmagale. Za najbolj odmeven dosežek pa je poskrbela veteranska ekipa, ki je na prijateljski tekmi premagala veteransko ekipo NK Olimpija.

Za nogometaše vseh ekip Kozjanskega nogometnega kluba Odred Kozje je bil prejšnji vikend res popoln, saj so prav vse zmagale. Za najbolj odmeven dosežek pa je poskrbela veteranska ekipa, ki je na prijateljski tekmi premagala veteransko ekipo NK Olimpija.
Ne zgodi se ravno pogosto, da na Kozjanskem gostujejo nogometaši Olimpije. In prejšnjo soboto je v Športnem parku Kozje nastopila veteranska ekipa kluba iz Ljubljane, ki se je pomerila z domačimi vrstniki, veterani KNK Odred Kozje. Lepo vreme in številna zveneča imena v gostujoči ekipi sta privabili tudi lepo število gledalcev, ki so lahko uživali v nogometni tekmi in morda nekoliko presenetljivi zmagi domačih.
Po začetnem pritisku gostujočih igralcev so domači vzpostavili ravnotežje na igrišču in se dobro kosali z igralci, ki so jih do sedaj poznali le s televizijskih zaslonov. Po lepi akciji so tako tudi povedli, strelec za domače je bil Silvo Omerzu. Gostje so nato pritisnili in uspeli izenačiti, imeli pa so tudi kar nekaj priložnosti za vodstvo. Najlepšo Dinko Vrabac, ki mu je domači vratar Jože Zajc obranil enajstmetrovko. To je domačim očitno vlilo novih moči, saj je po protinapadu Silvo Omerzu preigral gostujočega vratarja Nihada Pejkovića in zadel v prazno mrežo. Na tri proti ena je vodstvo povišal Robi Javoršek, gostje pa so nato izkoristili svojo premoč pri visokih žogah in po strelu s kota znižali zaostanek. V zadnjih minutah je Olimpija v želji po izenačenju ponovno napadla z vsemi močmi, kar pa so domači kaznovali, ko je po novem protinapadu končni rezultat, štiri proti dve, postavil Stane Bračun.
Po tekmi je seveda sledilo še druženje v Športnem parku Kozje ob dobrotah z žara in pijači, dobre volje pa ni manjkalo. Predsednik Nogometnega kluba Kozje Daniel Štus je gostom iz Ljubljane na kratko predstavil delovanje kluba in se jim zahvalil za njihov obisk, vodji ekipe Marku Elsnerju pa izročil priložnostno darilo, zahvala pa velja tudi sponzorju srečanja Gradbeni mehanizaciji Drago Kunej s.p.
Kot je že bilo omenjeno, pa niso zmagali le veterani, ampak prav vse klubske ekipe. Veseli jih predvsem nova zmaga članske ekipe, ki je po nekaj tekmah v katerih je bil rezultati slabši od igre, zabeležila drugo zaporedno zmago. Za zmago na gostovanju v Rogatcu sta zadela Denis Lojen v zaključku prvega in Mitja Muškatevc v začetku drugega polčasa.
Starejši dečki so se doma pomerili z ekipo NK Laško – Pivovar. Za zmago z dvema zadetkoma prednosti so zadeli Kristjan Kladušek, Gregor Mlinarič in Luka Fendre.
Doma so igrali tudi mlajši dečki, ki so zanesljivo premagali vrstnike iz Štor, z gostovanja v Žalcu pa so se z zmago vrnili tudi starejši cicibani.

Rezultati:

Liga starejših cicibanov
NK ŽALEC : KNK ODRED KOZJE 1 : 2 (1:0)

3. liga mlajših dečkov
KNK ODRED KOZJE : KOVINAR ŠTORE 7 : 2 (2:1)

2. liga starejših dečkov
KNK ODRED KOZJE : NK LAŠKO PIVOVAR 3 : 1 (1:0)

Medobčinska članska liga Golgeter
MONS CLAUDIUS : KNK ODRED KOZJE   1 : 2 (0:1)

Prijateljska tekma veteranov
KNK ODRED KOZJE : NK OLIMPIJA LJUBLJANA 4 : 2 (1:0)

NK Olimpija: Nenad Podgajski, Zoran Matovič, Srečko Rajšel, Rade Vujnović, Edi Bajraktarević, Rok Cirar, Nihad Pejković, Igor Mrkun, Peter Ameršek, Branko Bučar, Roman Bengez, Robert Englaro, Dinko Vrabac in Dušan Gorenc, ekipo so vodili Marjko Elsner, Rudi Corn, Tomaž Uštar in Stanislav Markoja

NK Kozje: Jože Zajc, Marjan Muškatevc, Silvo Šerbec, Franc Grobelšek, Roman Gradišek, Darko Kukovičič, Miran Posteržin, Bogdan Bevc, Damjan Božičnik, Boštjan Planko, Robi Javoršek, Toni Klavžar, Toni Lesnika, Stane Bračun, Silvo Omerzu, Boris Pungaršek, Jernej Polak, Raf Zupanc in Darko Šelekar