24. krog Štajerske lige
Pomembni zmagi za Mons in Zreče

Mons Claudius in Zreče sta prišla do pomembnih zmag v boju za napredovanje.

Peca je v domačem srečanju proti Radljam iztržila točko, ki pa jim ne pomeni kaj veliko v boju za 5. mesto. Računali so na zmago, a po prvih 45-ih minutah je kazalo sila slabo. Gostje so namreč po 1. polčasu že vodili z 0:2. Domačinom je odmor očitno dobro del, saj so v nadaljevanju zaigrali precej bolj zbrano in zavzeto ter z dvema zadetkoma Grilca rezultat izenačili. V zadnjih 10-ih minutah so skušali priti do tako želene zmage, a jim je lovljenje rezultata očitno vzelo preveč moči, da bi lahko rezultat preobrnili v svojo korist.
Fužinar je še enkrat več dokazal, da je resnično za razred boljši od ostalih. Kljub temu, da je Pesnica v zadnjih treh krogih prikazala odlične igre, pa je bila na gostovanju v Ravnah brez možnosti. Domači so skozi celotno srečanje prevladovali in po dva zadetka v vsakem polčasu sta bila dovolj za gladko zmago s 4:0.
Lenart je v domačem srečanju s Pohorjem prišel do pričakovane zmage. Razlika v kvaliteti je bila več kot očitna, saj so domači povsem nadzorovali srečanje in v zadnje pol ure dokončno zlomili odpor gostov, ki jim je ob zaključku srečanje uspelo doseči le častni zadetek.
Zrečani so na gostovanju v Limbušu prišli do izjemno pomembne zmage nad direktnim konkurentom. Vse pomembno se je zgodilo v 1. polčasu in, kot se je na koncu izkazalo, je to bilo usodno za domačo ekipo. Zrečani so pričeli silovito in v 9. minuti preko Brdnika povedli. Domači so skušali na vse načine rezultat izenačiti, a sledila je kazen, ko je v 34. minuti ponovno zadel Brdnik. 0:2 je tudi bil rezultat polčasa, ki pa se v nadaljevanju ni več spreminjal. Domači so se sicer poskušali rezultatsko vrniti, a so Zrečani vse njihove napade uspešno zaustavili.
Tudi Mons Claudius je prišel do pomembne zmage nad Slovenj Gradcem s 5:1. Rogatčani ničesar niso prepustili naključju in od vsega začetka krenili z jasnimi nameni, da tri točke ostanejo doma in že v 1. polčasu postavili dobre temelje za uresničitev teh. Na odmor so namreč odšli s prednostjo 2:0, zadetka pa sta dosegla Zdovc in Močnik. Tudi v nadaljevanju so bili boljši, dosegli še tri zadetke, gostje pa so do svojega častnega prišli iz 11-metrovke.
Dravograjčani so z zmago nad Šoštanjem še korak bližje k dokončni osvojitvi 2. mesta. Niso imeli lahkega dela, saj so se domači dobro upirali. Vprašanje je kako bi se srečanje končalo, če ne bi Šoštanj v 57. minuti ostal brez izključenega Šluteja. Gostje so to izkoristili, z igralcem več dosegli dva zadetka ter na koncu slavili zmago z 2:3.
Srečanje Kovinar Štore – Žalec bo na sporedu v torek, 27.05.
Zapisniki 24. kroga ŠNL

[phpleague type=fixture id=252] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]