Polovična uspešnost Odrancev

Najprej poraz proti Šampionu, nato zmaga nad hrvaškim Poletom.

Na prvi domači prijateljski tekmi v okviru priprav na novo sezono 3. SNL-V so Odranci na vroči domači zelenici moči pomerili z drugoligaško ekipo Šampiona iz Celja. Vročina je tokrat naredila svoje in izdatno vplivala na igro obeh ekip na terenu.
Domača ekipa je v primerjavi s Celjani odigrala nekoliko “v krču” in prišel je poraz iz katerega se ekipa vedno lahko nekaj nauči in iz njega potegne maksimum. Gostje so bili skoraj skozi vso srečanje dominantnejši, čeprav je imel Vori po odličnem predložku Graja sredi 10. minute na nogi vodstvo. Meril je previsoko in čez gol. Gostje so prvič zapretili v 18. minuti, toda Škoflek je meril mimo domačega gola. Dve minuti pozneje je bil isti igralec nekoliko bolj pri stvari in je znal izkoristiti podajo Kovača, strel na 1 vratnico je končal za hrbtom Gönca in semafor je kazal rezultat 0:1.
V 27. minuti so se gostje veselili še drugič. Tokrat je napako storila domača obramba, Kovač pa je darilo izkoristil in s strelom v dolgi kot rezultat povišal na 0:2. Pred odhodom na odmor, natančneje v 42. minuti je po asistenci Žerdina Graj streljal mimo vrat in ekipi sta na odmor odšle pri vodstvu Celjanov z 0:2.
V drugem polčasu je imel Kovač takoj v 52. minuti na nogi še višje vodstvo, izkazal pa se je mladi rezervni vratar Raduha Florijan. Slednji je sredi 68. minute ubranil še en t.i. “zicer” gostov, kar pa ni mogel preprečiti v 82. minuti, ko je končni rezultat tekme postavil rezervist Janković.

ODRANCI – ŠAMPION CELJE 0 : 3 (0:2)
0:1 Škoflek (20), 0:2 Kovač (27), 0:3 Jankovič (80)

Odranci: Gönc, Bogdan, Matjašec, Hozjan, Mlinarič, Žnidarič, Žerdin, Vori, Botjak, Vugrinec, Graj
Igrali so še: Raduha F., Gostan, Jerebic, Kocbek, Zver, Kavaš
Trener: Rudi Viher

Šampion Celje: Čretnik, Goropevšek, Džaferović, Splitchal, Schwarzmann, Ilič, Horvat, Škoflek, Gliha, Kovač, Djuranović
Igrali so še: Borovnik, Jankovič, Jamaković, Arsić, Srnec, Funtek, Gračner, Šeruga, Goshi
Trener: Jani Žilnik

 

Nedeljski popoldan je bil rezerviran za gostovanje na sosednjem Hrvaškem, natančneje pri ekipi Poleta v Sv. Martinu na Muri. Tudi na tem obračunu je trener Viher na igrišče poslal pisano kombinirano zasedbo in kljub nekaj odsotnostim ponovno iskal pravo taktiko za prihodnje obračune. Tudi ta obračun je zaznamovala vročina, lepo število gledalcev pa je videlo kar 7 zadetkov in dinamično igro za prave “saharske” razmere.
Tekmo so bolje odprli Odranci in po globinski podaji Vorija zapretili preko Graja. Mreža se je sicer zatresla, sodnik pa je signaliziral prepovedan položaj. Kar ni izkoristil Graj, je v 13. minuti v podobni situaciji, tokrat po podaji Vorija izkoristil Žerdin in goste povedel v vodstvo z 0:1. Veselje je trajalo zgolj do 27. minute, ko je Mlinarič v svojem kazenskem prostoru na nepravilen način oviral domačega napadalca. Sledila je enajstmetrovka, katero so domači izkoristili in rezultat poravnali na 1:1. Vse do 42. minute je bila igra bolj ali manj “monotona”, brez pretiranega dogajanja na zelenici. V omenjeni minuti pa so domači povedli z 2:1, pri tem pa se je 1. del igre tudi zaključil.
Takoj v začetku 2. polčasa so odranski fantje dodali “na plin” in si prek Gostana po podaji Žerdina pripravili lepo priložnost, toda “Romario” je udaril mimo gola. Dve minuti kasneje se je bolje izkazal dinamičen Vugrinec. Strel v dolgi kot je končal v mreži, rezultat pa je kazal na 2:2.
V 75. minuti je Gostan za razliko od 55. minute po podaji Botjaka veliko bolje odreagiral in suvererno udaril v dolgi kot, ter svojo ekipo povedel v vodstvo z 2:3. Ko smo že mislili, da je vsega konec, pa so domači udarili iz več kot 30 m. Žoga je letela zares prekrasno in po oceni sodnika končala za golovo črto s pomočjo prečnika. O regularnosti zadetka bi se sicer še dalo razpredati, toda z vidika nevtralnega gledalca je to bil zares prekrasen strel. Varovanci trenerja Viherja se z remijem pri sosedih Hrvatih nikakor niso strinjali in v 87. minuti je Graj po podaji Gostana postavil končni izid 3:4. Omenimo še, da je Graj ob koncu tekme iz odlično izvedenega prostega strela stresel tudi prečko.
Trener Viher je na obeh tekmah kljub nekaj upravičenim odsotnostim preizkusil pisano zasedbo igralcev in precej priložnosti ponudil tudi mladim igralcem. Naslednja prijateljska tekma Odrancev sledi že to sredo ob 18. uri, ko v Odrance prihajajo mladinci Maribora.

POLET SV. MARTIN – ODRANCI 3 : 4 (2:1)
0:1 Žerdin (13), 2:2 Vugrinec (57), 2:3 Gostan (75), 3:4 Graj (87)

Odranci: Gönc, Mlinarič, Zver, Hozjan, Graj, Vori, Žerdin, Kocbek, Vugrinec, Žnidarič, Bogdan
Igrali so še: Raduha F., Botjak, Vegič, Gostan, Smej
Trener: Rudi Viher