Petek zabil za zmago Aluminija nad celjskim Šampionom

Nogometaši Aluminija so v sredo odigrali prijateljsko nogometno tekmo z drugoligašem iz Celja. Tokrat v veliko boljših vremenskih razmerah, kot v soboto proti Vildonu.

Nogometaši Aluminija so v sredo odigrali prijateljsko nogometno tekmo z drugoligašem iz Celja. Tokrat v veliko boljših vremenskih razmerah, kot v soboto proti Vildonu. Pri domačih sta zaradi poškodb manjkala Klemen Medved in Rok Letonja. Samo srečanje ni bilo nič posebnega. Igra je bila dinamična, s polno teka, vendar pa pravih priložnosti ni bilo.
Gostje iz Celja so imeli še najlepšo v 30. minuti, ko so izvedli akcijo po levi strani in se preko Srneca znašli sami pred vratarjem Murkom, ki je strel iz bližine obranil, kakor tudi drugega iz tej akcije. Pri mladih domačih nogometaših je bila prisotna velika želja, zmanjkalo pa je izkušenj.
V drugem delu srečanja so nogometaši Aluminija imeli vse niti igre v svojih rokah in nogah, kakor tudi številne priložnosti. Slednje pa so po pravilu letele mimo vrat. Da se srečanje ni končalo brez zadetkov, je poskrbel Timotej Petek, ki je naletel na dobro spuščeno žogo in jo praktično zabil za hrbet celjskega vratarja.

ALUMINIJ – ŠAMPION CELJE 1 : 0 (0:0)
1:0 Petek 78.

Aluminij: Murko, Gerečnik, Bingo, Klobučar, Cesar, Vindiš, Kozar, Kajtna, Vrbanec, Grezda, Podbrežnik
Igrali so še: Lipovac, Rešek, Topolovec, Lonzarič, A. Medved, Drevenšek, Panikvar, Jovanovič, Petek
Trener: Robert Pevnik

Šampion Celje: Čretnik Vouk,Švarcman, Gliha, Babič, Anžel, Horvat, Hodžič, Splihal, Škofič
Igrali so še: Felicijan, Šmigoc,Burkeljca, Srnec, Toth, Gojnik, Gaberšek, Džaferovič, Aleksander
Trener: Janez Žilnik

Danilo Klajnšek