Peca z visokim porazom iz Pesnice

Z visokim porazom v Pesnici so se razblinile možnosti Pece, da bi še realno lahko računala na uvrstitev v tretjo ligo. Domači so zmagali s 7:2, rezultatom, ki ga pred tekmo nihče ni pričakoval.

Z visokim porazom v Pesnici so se razblinile možnosti Pece, da bi še realno lahko računala na uvrstitev v tretjo ligo. Domači so zmagali s 7:2, rezultatom, ki ga pred tekmo nihče ni pričakoval.
Peca je v Pesnico prispela močno oslabljena. Poleg kaznovanih Boštjana Brdnika in Andreja Pika sta sezono zaradi poškodb že zaključila Aljaž Krebs in Primož Kotnik, tekom tedna je bolezen nastop preprečila tudi Dejanu Reberniku, za nameček pa se je na zadnjem treningu poškodoval še Matic Pečovnik, tako da je bil kader Črnjanov res ozek.
Vseeno so se odločno zoperstavili domačim in do 26. minute bili boljši nasprotnik. Sledila je katastrofalna napaka glavnega sodnika Boškiča, ki je povsem napačno presodil situacijo med napadalcem Pesnice in Bogdanom Tuškom in slednjemu na presenečenje vseh pokazal direktni rdeči karton. Naj spomnimo, da je isti sodnik, iz samo njemu znanih razlogov, že pred nekaj tedni v Rušah izključil Krebsa.
Sojenja nikoli ne komentiramo, ampak ob takšnih situacijah je nemogoče ostati tiho, saj se istemu delilcu pravice dogajajo prepogosto in sprašujemo se, čemu bi igralci sploh vlagali trud, če jih potem neizkušeni »sodniki« psihično povsem odrežejo. Samo v letošnjem spomladanskem delu so recimo proti Peci piskali že šest najstrožjih kazni.
Pesničani so seveda izkoristili ponujeno in dodobra napolnili črnjansko mrežo, zadetka za Peco pa sta v drugem polčasu dosegla Jure Lesjak in Robi Zec. Kot zanimivost, v uradnem zapisniku so sodniki prvi gol prav tako pripisali Zecu in tudi s tem dokazali svojo strokovno znanje.

TEHNOTIM PESNICA – PECA 7 : 2 (3:0)
1:0 Pilih Andrej 31.
2:0 Ravnjak Matic 34.
3:0 Pilih Andrej 37.
4:0 Leskovar Primož 52.
5:2 Ravnjak Matic 68.
6:2 Pešl Gregor 84./11-m
7:2 Čuček Robi 89.
4:1 Lesjak Jure 54.
4:2 Zec Robert 61.
R.K.: Tušek Bogdan 26./Peca
nkpeca.com