Peca v zaključku srečanja do zmage nad Slovenj Gradcem

Tradicija uspešnih gostovanj Pece v Slovenj Gradcu se nadaljuje, saj se je tudi tokrat domov vrnila z novimi točkami, s katerimi se je prebila na visoko 4. mesto na lestvici.

Tradicija uspešnih gostovanj Pece v Slovenj Gradcu se nadaljuje, saj se je tudi tokrat domov vrnila z novimi točkami, s katerimi se je prebila na visoko 4. mesto na lestvici.
Črnjani so srečanje pričeli v enaki postavi kot prejšnji teden proti Pohorju. Po začetnem otipavanju so prevzeli pobudo na terenu in plod tega je bil prvi prvenstveni zadetek Pečovnika v črno-belem dresu, ko se je najbolje znašel po kotu v gneči pred domačim vratarjem. Z minimalnim vodstvom je Peca odšla tudi na odmor.
V nadaljevanju so Slovenjgradčani hitro prišli do izenačenja, iz prostega strela je zadel Korošec. Izid 1:1 je obveljal le nekaj minut, po lepi asistenci Hrvackega je za novo vodstvo Pece poskrbel Piko. Le nekaj minut kasneje je moral zaradi rdečega kartona igro zapustiti domači kapetan Lipnik, spet pa je obveljalo nepisano pravilo, da Peca slabše igra z igralcem več. Domačini so namreč prišli do izenačenja, kasneje pa imeli še nekaj izvrstnih priložnosti za zadetek, med drugim so zadeli tudi vratnico.
Za veselje na delu tribun, kjer so bili številni navijači iz Črne, pa je ob koncu tekme poskrbel Brdnik, ki je zaključil akcijo Zeca za končnih 2:3 in pomembne tri točke.
Zmaga ima nekaj grenkega priokusa, saj je bil v 71. minuti izključen Hrvacki, ki tako ne bo v kadru za naslednjo prvenstveno preizkušnjo, ko v 8. krogu v Črni gostuje Žalec.
SLOVENJ GRADEC – PECA 2 : 3 (0:1)
1:1 Korošec Jordan 50.
2:2 Navotnik Miha 63.
0:1 Pečovnik Matic 14.
1:2 Piko Andrej 55.
2:3 Brdnik Boštjan 85.
R.K.: Lipnik Tomaž 60./Slovenj Gradec; Hrvacki Jure 71./Peca

 

 

www.nkpeca.com