Peca sezono pričela z zmago

Za nogometaši Pece je zelo uspešen štart v novo sezono. Na tekmi uvodnega kroga Štajerske lige so proti vedno neugodni Pesnici slavili z 2:0.

Za nogometaši Pece je zelo uspešen štart v novo sezono. Na tekmi uvodnega kroga Štajerske lige so proti vedno neugodni Pesnici slavili z 2:0.
Deževno vreme ni preprečilo dobrega obiska gledalcev, ki so se želeli prepričati o kvaliteti prenovljene ekipe, v kateri so od samega začetka igrali štirje novinci. V prvem polčasu je Peca z organizirano igro držala navidezno premoč na terenu, ki pa vse do 43. minute ni obrodila sadov. Takrat je najprej s strelom poskušal Gabrovec, po odbiti žogi pesniškega vratarja pa še Kotnik, a tudi on ni premagal gostujočega čuvaja mreže, v tretjem poskusu pa je to le uspelo novincu Radivojeviču, ki je s svojim prvencem odločil prvih 45 minut.
Na začetku drugega polčasa so gostje pritisnili in iskali izenačujoči zadetek, s pametno igro pa so domačini uspeli obraniti vse polpriložnosti Pesnice, vseskozi pa so bili nevarni iz protinapadov. Enega izmed njih je v 82. minuti po globinski podaji Pečovnika z rutiniranim strelom mimo Zemljiča dokončal Kotnik in postavil končni rezultat. Pesničani so vedno bolj poskušali s preskok igro, ki pa jim nikakor ni uspevala. Še več, na koncu bi lahko Gabrovec rezultat še povišal, a je iz dvoboja ena na ena vratar Pesnice izšel kot zmagovalec.

PECA – PESNICA 2 : 0 (1:0)
1:0 Radivojevič Darko 43.
2:0 Kotnik Primož 82.