Peca se je izognila krizi

Nogometaši Pece so po manjši krizi ponovno prišli do zmage. V šestem krogu Štajerske lige so s 3:0 ugnali ruško Pohorje in se prebili na šesto mesto prvenstvene razpredelnice.

Nogometaši Pece so po manjši krizi ponovno prišli do zmage. V šestem krogu Štajerske lige so s 3:0 ugnali ruško Pohorje in se prebili na šesto mesto prvenstvene razpredelnice.
Domači strateg Bojan Žurej je tokrat malenkostno spremenil začetno formacijo iz letošnjih standardnih 4-2-3-1 na 4-4-2 z dvema klasičnima napadalcema.
Prvo zrelejšo priložnost je v 5. minuti zapravil Pečovnik, njegov strel s strani je vratar Pohorja odbil v kot. V glavnem je prvi polčas igra potekala med obema kazenskima prostoroma, obe moštvi pa sta poizkusili tudi z nekaj streli od daleč, ki pa niso našli cilja.
Za veselje na tribunah je v 32. minuti poskrbel Piko. Nesebično podajo Brdnika je rutinirano pretvoril v zadetek, s katerim je Peca odšla na odmor.
Nadaljevanje je prineslo nekaj več nevarnosti za domači gol, saj so gostje odločneje krenili proti črnjanskim vratom. Kljub nekaterim resnejšim preizkušnjam pa se obrambna linija Kotnik-Koca-Krebs-Hrvacki ni dala ugnati, za sabo pa so imeli še zanesljivega Kreuha.
Še največjo priložnost so Rušani zapravili v 76. minuti, ko je po izbijanju domačega vratarja nebranjeno mrežo od daleč zgrešil Rihtarič. Le minuto kasneje so črno-beli potrdili zmago. Zec, ki je s klopi v igro vstopil v 75. minuti, je lepo preigral gostujočega obrambnega igralca, ta ga je zaustavil s prekrškom, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil Lesjak.
Isti igralec je v zadnji minuti po še eni lepi asistenci Zeca postavil tudi končnih 3:0 za domače.

 

PECA – POHORJE 3 : 0 (1:0)
1:0 Piko Andrej 33.
2:0 Lesjak Jure 77./11-m
3:0 Lesjak Jure 89.