Peca s suvereno igro do prepričljive zmage

V 16. krogu Večer lige so tudi nogometaši Pece prišli do prvega kompleta točk v nadaljevanju sezone.

V 16. krogu Večer lige so tudi nogometaši Pece prišli do prvega kompleta točk v nadaljevanju sezone. Z zelo všečno igro so gostom iz Peker nasuli tri zadetke, rezultat pa ne prikazuje realnega stanja na igrišču, saj so Črnjani prevladovali vseh 90 minut srečanja in bi lahko bil končni rezultat še precej višji.
Gostujočo mrežo je z odlično izvedenim prostim strelom prvi načel domači kapetan Lesjak že v 2. minuti, kar je dodobra pretreslo Marles hiše. Ti si skozi celo tekmo niso priigrali resnejše priložnosti za dosego gola, medtem ko so pri Peci kar tekmovali, kdo bo zapravil lepšo. V prvem polčasu sta bila v glavnih vlogah predvsem Radivojevič in Pečovnik, ki nista uspela realizirati zelo zrelih priložnosti. Ponavadi je bil pri vseh akcijah udeležen zelo razpoloženi Piko.
V nadaljevanju srečanja je po prekršku nad Pikom v kazenskem prostoru sodnik Mali v 49. minuti pod predčasno prho poslal igralca gostov Babška, ”Pikijev” strel z najstrožje kazni pa je vratar Marhold odlično zaustavil. Vseeno se je domača devetica hitro odkupil za zgrešeno enajstmetrovko, ko je v 56. minuti povišal na 2:0. Vmes je še nekaj izjemnih priložnosti zamudil Radivojevič, preden je v 79. minuti tudi on končno zadel in dosegel svoj enajsti zadetek v sezoni.
Z zmago se je tako Peca še bolj utrdila na drugem mestu lestvice, v naslednjem krogu pa Črnjane čaka lokalni derbi v Slovenj Gradcu. (www.nkpeca.com)

 
PECA – MARLES HIŠE 3 : 0 (1:0)
1:0 Lesjak Jure 2.
2:0 Piko Andrej 56.
3:0 Radivojevič Darko 79.
R.K.: Babšek Tinej 49./Marles hiše