Peca cilja na napredovanje

Nogometaši črnjanske Pece, ki so jesenski del tekmovanja v Štajerski ligi končali na 2. mestu, s 4-imi točkami zaostanka za vodilnimi Dobrovcami, so s pripravami na spomladanski del pričeli 19. januarja.

Nogometaši črnjanske Pece, ki so jesenski del tekmovanja v Štajerski ligi končali na 2. mestu, s 4-imi točkami zaostanka za vodilnimi Dobrovcami, so s pripravami na spomladanski del pričeli 19. januarja. Na uvodnem treningu je trener Bojan Žurej predstavil program dela do prve prvenstvene tekme (21. marca). Potrjene so bile najmanj štiri prijateljske tekme, v katerih se bo Peca pomerila s tretjeligaši Bistrico, Korotanom in Fužinarjem, ter s sosednjim Akumulatorjem. Odvisno od vremenskih razmer se bodo Črnjani poskušali dogovoriti še za kakšno dodatno pripravljalno tekmo.
Prav tako so bili prisotni seznanjeni z okrepitvami, ki bodo v nadaljevanju prvenstva predstavljali pomemben del moštva, ki se bori za sam vrh lige in napredovanje v višji rang tekmovanja. Moštvu so se priključili
19-letni vezist Tadej Ameršek, ki je zadnjo sezono in pol preživel pri avstrijskem Rudnu, Enver Koca, 30-letni branilec iz Velenja, ki je jesenski del preživel pri Šoštanju, s polletne posoje v Akumulatorju pa se k Peci vrača 20-letni vratar Žiga Verdel, ki bo zaradi nejasne prihodnosti dosedanjega prvega vratarja Petra Jesenka, prav tako resen kandidat za mesto v prvi enajsterici. Po polletnem premoru je s treningi ponovno začel še Aljaž Brdnik, vse do zadnjega dne prestopnega roka pa je bil v igri za prihod v Črno še Nino Kučej iz Fužinarja, a se z vodstvom ravenskega kluba enostavno ni dalo priti do kakega dogovora.
Kar se tiče odhodov, se Jani Šipek in Jan Trdina vračata v Mežico, Dejan Vučko je odšel v Avstrijo, Robi Zec pa bo kot vse kaže zaključil z aktivnim igranjem nogometa.
Na spisku ima tako Žurej 21 igralcev, kar pomeni, da si bo potrebno vsako mesto v ekipi izboriti, hkrati pa je jasno, da bo prav vsak dočakal priložnost, da se dokaže. Spomnimo se samo zaključka jesenskega dela prvenstva, ko je zaradi poškodb in kartonov na kar nekaj zadnjih tekem moštvo zastopalo samo 11 nogometašev.

Dosedanje tekme:
FUŽINAR – PECA 2 : 3
KOROTAN – PEVA 0 : 2