Pato in Gostan poskrbela za sanjski preobrat proti Gradu

Prekmurski derbi med Odranci in Gradom je ponovno dokazal, da je v tovrstnih obračunih možno prav vse. Kakih 300 ljubiteljev nogometa je v Odrancih pospremilo tekmo 24. kroga in videlo 5 zadetkov, ter si zelo "namučilo" svoje živce zaradi dogajanja v zadnjih minutah derbija.

Prekmurski derbi med Odranci in Gradom je ponovno dokazal, da je v tovrstnih obračunih možno prav vse. Kakih 300 ljubiteljev nogometa je v Odrancih pospremilo tekmo 24. kroga in videlo 5 zadetkov, ter si zelo “namučilo” svoje živce zaradi dogajanja v zadnjih minutah derbija.
Prvi polčas tekme sicer ni bil tako atraktiven, vseeno pa smo videli dva zadetka in nekaj zrelih priložnosti. Kot prvi je v 13. minuti udaril domači vezist Žnidarič. Poskus po prostem strelu s 30m, je bil precej nevaren, vratar Klemenčič je bil prisiljen v prvo resnejše posredovanje. V 21. minuti pa je sledil hladen tuš za domači tabor. Po minutah pobude je na drugi strani po lepi kombinaciji Belna udaril v dolgi kot in premagal Gönca. Grad je tako povedel z 0:1.
Še najlepšo priložnost za domačo ekipo je imel v 35. minuti Tkalec, ki je po predložku Raduhe natančno meril z glavo. Odličen strel mu je iz objema mreže “snedel” Klemenčič in domača priložnost je šla po zlu. Da bi se Odrancem še dodatno zagrenila situacija, je v 42. minuti ponovno poskrbel “krvnik” domačih v prvem polčasu, Belna. Tokrat je ostal sam po predložku Dugonjiča iz prostega strela. Domača obramba je nekoliko pozabila na omenjenega igralca, ki je iz neposredne bližine gola, Grad povedel še v višje vodstvo. Odmor je prišel še kako prav, predvsem za domače igralce.
Drugi polčas pa je bil poglavje zase. Igra se je preselila na polovico gostov in domačini so krenili v popoln napad. Domači strateg Viher je v polno zadel tudi z menjavo Graj/Gostan in Vori/Sreš. Že v 47. minuti nadaljevanja je imel Raduha na nogi prvi zadetek domačih. Po odličnem predložku tokrat sila aktivnega Matjašca je nekoliko slabše udaril, ampak vseeno dovolj, da je imel Klemenčič polne roke dela, vseeno pa je preprečil zadetek domačih. V 56. minuti je po predložku Tkalca nevarno čez gol z glavo meril rezervist Gostan.
V 58. minuti pa so nervozni domači navijači vseeno dočakali zadetek. Po prekršku je podajo s prostega strela izvedel Matjašec. Žoga je letela na 2. vratnico, kjer je bil najbolje postavljen Jerebic, ki je kljub težkemu položaju za zadetek zadel za 1:2 in tako vrnil upanje svojim soigralcem v spremembo rezultata. Video – zadetek Jerebica!
V 63. minuti je poizkusil tudi Matjašec. Strel s 25m je krenil mimo gola. V 75. minuti tekme je imel Gostan na nogi izenačenje. V hiter protinapad je krenil Matjašec in se kljub lepi situaciji za samostojni zaključek akciji odloči za podajo Gostanu, ki je ostal sam pred Klemenčičem, toda predolgo je okleval in vratar Grada je preprečil izenačenje.
Ko se je tekma približevala h koncu, pa se je situacija popolnoma obrnila. V 88. minuti tekme je Sreš izvajal prosti strel s 30m in ga poslal ostro pred gol gostov, kjer se je žoge rahlo dotaknil Raduha in jo preusmeril v dolgi kot in poskrbel za eksplozijo navdušenja domačih navijačev.
Glede na dogajanje tekom tekme bi se lahko z izenačenjem zadovoljili tako eni kot drugi. Toda v 90. minuti je Gostan izkoristil popolno zmedo v kazenskem prostoru gostov in žogo skozi noge Klemenčiča poslal v mrežo, ter se na najlepši možen način odkupil navijačem za zgrešeno priložnost sredi 75. minute. Stadion je še enkrat popolnoma eksplodiral, nogometaši Grada pa so za ponovno izenačenje imeli premalo časa.
Četa trenerja Viherja je tako zabeležila 7 zaporedno prvenstveno zmago in če tej prištejemo še sredino pokalno proti Hotizi, je to skupaj že 8 zaporednih zmag. V soboto sledi predzadnji krog in “poslastica” kroga, torej derbi z Beltinci. Situacija na lestvici je še vedno sila pestra in neodločena.

ODRANCI – GRAD 3 : 2 (0:2)
0:1 Belna Dejan 21.
0:2 Belna Dejan 42.
1:2 Jerebic Aleksander 58.
2:2 Raduha Patrik 88.
3:2 Gostan Roman 90.

 

Dejan Čurić