Rezultati zadnjega 27. kroga 3. SNL-sever
Za konec poraz Dravograda v Slovenski Bistrici


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Z odigranimi 4-imi sobotnimi tekmami se je zaključila sezona na tretjeligašekm severu. Zadnji 27. krog ni odločal o ničemer več, šlo je le za prestiž in kozmetične popravke lestvice.
Celjski Šampion se je za konec poslovil z zmago nad Dravinjo. Celjani so si prednost priigrali v 1. delu igre, ko je za 2:0 oba zadetka dosegel Radič. V nadaljevanju Konjičani niso uspeli izničiti celjske prednosti, čeprav je Ramšak dosegel dva zadetka, a sta na drugi strani za Celjane zadela še Mihalič in Grobelnik.
Šmartno je na gostovanju v Pesnici pričakovano slavilo in sezono končalo na visokem 3. mestu. Šmarčani so prvi del igre dobili z zadetkom Hrastnika, vodstvo pa povišali na uvodu 2. polčasa, ko sta zadela Veler in Vezaj. Domači so nato strnili svoje vrste in se z zadetkoma Musterja in Horvata vrnili v igro, skušali priti do remija, a se jim ni izšlo. Za končnih 2:4 je v sodnikovem podaljšku še enkrat zadel Hrastnik.
Pohorje je v domačem srečanju presenetljivo opravilo z Vidmom, do zmage pa so prišli po zaslugi odličnega 2. polčasa. V 1. delu igre so padli 4 zadetki, po dva na vsaki strani. Za domače sta zadela Rabić in Sredenšek, za goste pa Krajnc in Mohorko. V nadaljevanju pa so domači zagospodarili in z dvema zadetkoma Sredenška ter enim Fridriha slavili zmago s 5:2.
Tudi Bistričani so se za konec od svojih navijačev poslovili z zmago in s skalpom prvaka lige. Srečanje so bolje pričeli prvaki, ki so povedli v 4. minuti, ko je zadel Adomako, a so domači ekspresno odgovorili in z zadetkoma Polegeka in Bajraktaraja prešli v vodstvo z 2:1. Da sta se moštvi v nadaljevanje podali izenačeni, pa je za goste v 41. zadel še Vrabič. V drugem delu igre se je pri domačih posebej izkazal Bračko, ki je Bistričane povedel v vodstvo v 56. minuti. Odgovoril je Pečnik, ki je le 5 minut zatem izenačil, a je Bračko v 81. zadel še enkrat in Bistričanom priigral zmago s 4:3.
Moštva so tako zaključila s tekmovanjem, le Dravograd ne, saj ga čakajo kvalifikacije za uvrstitev v 2. SNL. Prvo tekmo bodo odigrali na domačem igrišču v sredo, 05.06. bo 17. uri, ko se bodo pomerili z NK Bled. Povratna tekma bo v nedeljo, 09.06.
Naj še omenimo, da je kralj strelcev postal Vezaj Fatlind iz NK Šmartno 1928, ki je dosegel 20 zadetkov.
Zapisniki 27. kroga 3. SNL-sever