Rezultati 26. kroga Štajerske lige
5. mesto in 3. liga Mons Claudiusu

Največ zanimanja zadnjega kroga je poželo srečanje v Rogatcu, kjer sta domači Mons Claudius in Zreče v medsebojnem obračunu odločala o 5. mestu, ki še neposredno vodi v 3. SNL-sever.

Največ zanimanja zadnjega kroga je poželo srečanje v Rogatcu, kjer sta domači Mons Claudius in Zreče v medsebojnem obračunu odločala o 5. mestu, ki še neposredno vodi v 3. SNL-sever. Srečanje se je za Rogatčane pričelo fenomenalno, saj so že v 1. minuti povedli, ko je po napaki v zreških vrstah samostojni prodor lepo zaključil Krivec. Gostje so se po uvodnem šoku le pobrali, vzpostavili ravnotežje in bili nato celo podjetnejši. Boljšo igro so kronali z zadetkom Bočka v 16. minuti, ki je izenačil na 1:1, kar je tudi bil rezultat polčasa. Tudi v nadaljevanje so bolje krenili Zrečani, ki so povedli z zadetkom Klobase. Po vodstvu so se Zrečani podzavestno povlekli v obrambo, Monsi pa so morali vse staviti v napad. Do izenačenja so prišli v 83. minuti, ko je po grobi napaki zreškega vratarja Horvata zadel Zdovc. Po prejetem zadetku so Zrečani krenili v napad, vedoč, da jim samo zmaga prinaša napredovanje. Puščali so vse več prostora za protinapade Monsev in ti so v 90. minuti po igranju z roku v kazenskem prostoru prišli do 11-metrovke, katero jo je uspešno realiziral domači kapetan Peer. Z zmago so Monsi osvojili 5. mesto, ki jim v prihodnji sezoni zagotavlja nastop v 3. ligi, medtem ko Zrečane čakajo dodatne kvalifikacije za še eno prosto mesto.
Zanimivo je bilo tudi na Ravnah, kjer je Fužinar v domačem srečanju klonil proti gostom iz Dravograda, a to ni pokvarilo razpoloženja po končani tekmi. Po prejemu pokala za naslov se je v Ravnah veselilo pozno v noč. Več kot zasluženo.
Ostala srečanja niso nosila nekega naboja, zato so tudi rezultati v nekaterih primerih presenečenja. Med ta lahko uvrstimo poraz Radelj v Limbušu in visok poraz Žalca v Rušah, medtem ko je do pričakovane zmage prišla Pesnica nad Kovinarjem iz Štor in Lenart nad Slovenj Gradcem. Srečanje v Črni med domačo Peco in Šoštanjem pa se je končalo z remijem.
Zapisniki 26. kroga Štajerske lige

[phpleague type=fixture id=254] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]