Rezultati 9. kroga MČL Golgeter
Kar trije remiji, novi zmagi za Šmarje in Posavje Krško


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Vodilno Šmarje nadaljuje s fantastičnimi predstavami. Tokrat so v domačem srečanju povsem deklasirali goste iz Ljubnega in jih premagali s skoraj neverjetnih 8:0. Po prvem delu igre še ni kazalo na tako katastrofo gostov, saj so ti zaostajali za »samo« dva zadetka, ki sta ju dosegla Drofenik in Deučman. V nadaljevanju pa razpad Ljubnega in domači so s perfektno ter učinkovito igro do vrha napolnili njihovo mrežo. Po dva zadetka sta dosegla Firšt in Drofenik, po enega pa sta dodala še Mauher in Turnšek.
Krčani se po porazu proti Šmarju vračajo na zmagovalno pot. V tem krogu jih je čakalo neugodno gostovanje v Rogatcu, ki pa so ga oddelali z odliko. Večino dela so opravili v prvem polčasu, ki so ga po zadetkih Rešetiča in Kmetiča dobili z 0:2. V nadaljevanju so se domači poskušali vrniti v igro in po zadetku Rafaja v 67. minuti zmanjšali zaostanek na aktivnih 1:2. V preostalih minutah srečanja so krenili na vse ali nič, da bi prišli do izenačenja, a so bili vsi njihovi poskusi neuspešni. Globoko v sodnikovem podaljšku je gostujočo zmago z 1:3 potrdil Ribič.
Vojnik in Vransko sta se razšla z remijem, vsaki od ekip pa je pripadel po polčas. Prvega so dobili gostje z zadetkom Golavška, ki je domačo mrežo zatresel že v 4. minuti. Minimalno vodstvo so držali vse do 88. minute, ko je za končno delitev točk zadel Sinožič.
Z identičnim rezultatom sta se v derbiju kroga razšla Mozirje in Žalec. Po polčasu izjemno čvrste igre brez zadetkov, so najprej povedli domači, ko je za 1:0 v 76. minuti zadel Ošep. Domači so vodstvo držali vsega 8 minut, ko so se gostje z zadetkom Poklečkega izognili porazu in iztržili remi.
Z remijem se je končalo tudi srečanje v Laškem, kjer je gostoval Šoštanj. Ta je bil pred srečanjem izraziti favorit in točka ja za njih zagotovo razočaranje, glede na dogajanje na igrišču pa morajo biti s tem na koncu povsem zadovoljni. Po prvih 45-ih minutah so namreč domači z dvema zadetkoma Gaberška vodili z 2:0 in bili na dobri poti k prvi zmagi v prvenstvu. Šoštanjčanom je odmor dobro del, saj so v nadaljevanju zaigrali povsem drugače in se z dvema zadetkoma Ibrahimoviča uspeli izogniti porazu.