Rezultati 9. kroga 3. SNL-vzhod
Remi Dravinje v Malečniku, Šentjur premagal Nafto

Šentjur je v domačem srečanju pripravil prijetno presenečenje in premagal Nafto s 3:2.

Drava je v domačem srečanju pričakovano premagala Čardo. Zmaga se je pričakovala, ne pa tako visoka. Vsega je bilo konec po prvih 45-ih minutah, ki so jih Ptujčani dobili s 5:0. V nadaljevanju so dodali še dva zadetka, za končnih 7:0.
Bistričani iz kroga v krog tonejo. Tokrat so v domačem srečanju klonili proti Tromejniku, ki je očitno ulovil formi, saj v zadnjih krogih pridno zbira točke. Domačini so se uspešno upirali le v 1. polčasu, ki so ga gostje dobili z 0:1. V nadaljevanju so ti zaigrali še podjetneje in še s tremi zadetki zapečatili usodo Bistričanom, ki jim je uspelo doseči le častni zadetek.
Šentjur je v domačem srečanju pripravil prijetno presenečenje in premagal Nafto s 3:2. Gostje so sicer v 1. polčasu 2x vodili, a so domači obakrat uspeli izenačiti. 2. polčas je bil pravtako izenačen, Šentjurčanom pa je drugo zmago v prvenstvu z zadetkom v 70. minuti priigral Tuhtar.
Vodilna Dravinja je na gostovanju pri Malečniku iztržila remi. V srečanju brez izrazitih priložnosti, je Malečnik uspel zaustaviti zmagovalni niz Konjičanov, saj so šele druga ekipa v dosedanjem delu prvenstva, ki je Dravinji uspela odščipniti točke.
Na nedeljskem dopoldanskem srečanju v Rakičanu se je zbralo dobrih 450 ljubiteljev nogometa, kjer so na koncu tako eni kot drugi odhajali z mešanimi občutki, saj sta si tekmeca razdelila točke. Bolje so pričeli domači, ki so že v 4. minuti povedli. Vodstvo so držali vse do 35. minute, ko je Sreš iz 11-metrovke uspel izenačiti. V nadaljevanju sta mreži ostali nedotaknjeni, tako da je na koncu ostalo pri delitvi točk.
Grad je domače srečanje proti Ljutomeru pričel odlično in že v 1. minuti preko izkušenega Krpiča povedel z 1:0. A gostje iz Ljutomera niso obupali, verjeli so v svojo dobro formo in to so unovčili prav v zadnji minuti 1. polčasa, ko so preko Slane izenačili na 1:1. Isti igralec je v 2. polčasu znova uspel doseči še en zadetek, ki se je na koncu izkazal za zmagovitega.
Šmarčani lahko žalujejo za tremi točkami iz Odrancev. Žalujejo lahko zato, saj so od 37. minute, pri rezultatu 1:1, igrali z igralcem več, a na koncu kljub temu morali priznat premoč domači ekipi. Ta je z dobro premišljeno in borbeno igro na koncu prišla do zmage s 3:2.
Zapisniki 9. kroga 3. SNLV

 

[phpleague type=fixture id=263]

 

[phpleague id=10 type=table latest=false style=general]