Rezultati 8. kroga 3. SNL-vzhod

Drava se je po porazu proti Dravinji odlično pobrala in s suvereno igro v gosteh premagala Beltince.

Ljutomer je na domačem terenu prišel do pričakovane zmage nad Bistrico. Slednji so bili konkurenčni le v 1. polčasu, v nadaljevanju pa so domačini zagospodarili in na koncu vknjižili visoko in zasluženo zmago 5:2. V domačih vrstah se je izjemno izkazal Slana, ki je dosegel kar 4 zadetke.
Šmarje je v lokalnem derbiju suvereno premagalo Šentjur s 4:0. Gostje so imeli aktiven rezultat le v 1. polčasu, ki se je končal z vodstvom domače ekipe z 1:0. V nadaljevanju so bili Šentjurčani brez vsakršnih možnosti, saj so Šmarčani narekovali tempo igre, dosegli še tri zadetke in tako vknjižili svojo drugo prvenstveno zmago.
Dravinja nadaljuje s svojimi suverenimi predstavami. Gostje iz Rakičana so se sicer dobro upirali, morebitnega pozitivnega rezultata pa so jih stale izključitve, ki so jih Konjičani znali izkoristiti. Ko so pri zaostanku 1:0 ostali brez izključenega Kalamara, je Alenc takoj povišal na 2:0. Enako je bilo tudi v 89. minuti, ko je Čander le dve minuti po izključitvi Kocipra povišal na končnih 3:0.
Malečnik si na gostovanju pri lendavski Nafti ni dovolil podobnega scenarija kot proti Šmarju, ko so zapravili vodstvo 3:0. Srečanje se je odločilo v 2. polčasu, ko je Malečnik z zadetkoma Goričana in Toplaka povedel z 0:2. Naftaši so v zadnjih 20 minut skušali priti vsaj do izenačenja, a je za več kot častni zadetek zmanjkalo časa.
Drava se je po porazu proti Dravinji odlično pobrala in s suvereno igro v gosteh premagala Beltince. Ti enostavno niso bili dorasel nasprotnik razigranim Ptujčanom, ki so popolnoma kontrolirali potek tekme. K temu so jim pomagali tudi domačini, ki so od 34. minute naprej igrali z igralcem, ko je bil zaradi udarjanja izključen Virag. Že pred tem so bili v podrejenem položaju, nato pa so se stvari še poslabšale in Ptujčani so prišli do gladke zmage z 0:5.
Do gladke zmage je prišel tudi Grad, ki je na gostovanju v Martjancih z 0:4 premagal domačo Čardo. V vsakem polčasu so dosegli po dva zadetka, ki dokazujejo, da so oni bili tisti, ki so skozi vseh 90 minut narekovali tempo.
Derbi v Kuzmi, med domačim Tromejnikom in Odranci, se je končal z delitvijo točk. V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, je pa bilo nadaljevanje bolj pestro. V 66. minuti so gostje povedli preko, v zadnjih krogih izjemno razpoloženega, Gostana. Ko je že vse kazalo na minimalno zmago Odrancev, pa so domači v 90. minuti preko svojega najboljšega strelca, Čontale, prišli do remija in se tako na srečen in spreten način izognili porazu.
Zapisniki 8. kroga 3. SNLV

 

[phpleague type=fixture id=262]

 

[phpleague id=10 type=table latest=false style=general]